Nedjelja, 8 Septembra, 2024
Rubrika:

Milatović i Mišel kopredsjedavajući panela o demokratiji na Samitu Evropske političke zajednice

Samit je, kako je saopštila Služba za informisanje Predsjednika, okupio 45 evropskih lidera koji će razgovarati o najvažnijim izazovima sa kojima se Evropa suočava- od rata u Ukrajini, do ilegalnih migracija i bezbjednosne saradnje

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović učestvuje danas na Samitu Evropske političke zajednice koji se održava u palati Blenhaim, rodnoj kući Vinstona Čerčila, pored Londona.

Samit je, kako je saopštila Služba za informisanje Predsjednika, okupio 45 evropskih lidera koji će razgovarati o najvažnijim izazovima sa kojima se Evropa suočava- od rata u Ukrajini, do ilegalnih migracija i bezbjednosne saradnje.

U saopštenju za medije navodi se da će Milatović zajedno sa predsjednikom Evropskog savjeta Šarlom Mišelom, biti kopredsjedavajući okruglog stola “Odbrana i osiguravanje demokratije”.

To je, kako su istakli iz SLužbe, prvi put da Crna Gora predvodi jedan od panela na ovom važnom političkom događaju.

“Predsjednik države imaće i niz bilateralnih sastanaka: sa kancelarom Njemačke Olafom Šolcom, premijerom Češke Petrom Fialom, premijerom Hrvatske Andrejem Plenkovićem i premijerkom Estonije i budućom visokom predstavnicom EU za vanjsku i bezbjednosnu politiku Kajom Kalas“, kazali su iz Službe.

On će, dodaju, prisustvovati i prijemu koji organizuje njegovo kraljevsko veličanstvo, Kralj Čarls III.

“Prvi put, samitu EPZ prisustvuju i predstavnici NATO-a, Organizacije za evropsku bezbjednost i saradnju i Savjeta Evrope. Predsjednik Milatović do sada je učestvovao na sastancima Evropske političke zajednice u Kišinjevu i Granadi”, naveli su iz Službe.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve