Utorak, 2 Jula, 2024
Rubrika:

Milatović donio ukaze o proglašenju dva zakona

''Siguran sam da će se valjanost razloga zbog kojih sam ih vratio na ponovno odlučivanje Skupštini, vrlo brzo potvrditi u praksi'', poručio je Milatović.

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović donio je ukaze o proglašenju Zakona o nacionalnom javnom emiteru – javnom medijskom servisu Crne Gore i Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Sudskom savjetu i sudijama koje je Skupština Crne Gore ponovno usvojila 19. juna.

”Kao što je poznato, oba zakonska akta sam vratio Skupštini Crne Gore nakon što su prvobitno usvojeni, iz razloga koje sam, tom prilikom, jasno saopštio javnosti. Ostajem pri uvjerenju da oba zakona sadrže bitne nedostatke koji dovode u pitanje njihovu uskladjenost sa Ustavom (Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o Sudskom savjetu i sudijama), odnosno uređivačku nezavisnost RTCG-a (Zakon o nacionalnom javnom emiteru)”, naveo je Milatović u objavi na mreži X.

On smatra da su prilikom ponovnog odlučivanja o pomenutim zakonima poslanici morali temeljnije sagledati primjedbe koje je uputio, ali i one iznešene od strane stručne javnosti i time se, kako je rekao, na principijelan i odgovoran način odnijeti prema predloženim rješenjima.

”Uz to, siguran sam da će se valjanost razloga zbog kojih sam ih vratio na ponovno odlučivanje Skupštini, vrlo brzo potvrditi u praksi”, poručio je Milatović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve