Ponedjeljak, 16 Septembra, 2024
Rubrika:

Milačić Abazoviću: Da li branimo fotelje mi koji smo za nove izbore, ili vi koji bježite od njih prekrajajući izbornu volju

Predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić reagovao je na današnju pres konferenciju potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića i pitao ga ko ustvari brani fotelje

Predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić reagovao je na današnju pres konferenciju potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića i pitao ga ko ustvari brani fotelje.

„Gospodine Abazoviću, pošto ste pominjali odbranu fotelja, pitamo vas ko brani fotelje? Vi, koji sa SNP-om i DPS-om planirate formiranje nove parlamentarne većine i nove, manjinske vlade bježeći od izbora ili oni koji žele nove izbore u želji da ni po koju cijenu ne dođe do prekrajanja izborne volje građana”, naveo je Milačić.

Osvrnuo se i na Abazovićevo današnje spominjanje mitropolita Joanikija.

Reagovanje Milačića prenosimo u cjelosti.

„Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović na današnjoj pres konferenciji opet petlja Crkvu, ovoga puta Mitropolita Joanikija, u svoje dnevnopolitičke i propagandne svrhe.

Gospodine Dritane Abazoviću, odakle vam pravo da se pozivate na Crkvu dok promovišete stavove Mila Đukanovića po Crnoj Gori? Odakle vam pravo i drskost da pominjete Mitropolita Joanikija, da se na njega pozivate? Ne pozivate se na Mitropolita, starješinu u Crnoj Gori, kada idete kod Srpskog Patrijarha da ga vi lično i na vaš zahtjev uoči Svetoga Save informišete o Crnoj Gori?

Kao da Patrijarh nema svoju braću i sabraću i Crkvu u Crnoj Gori sa kojom radi i sarađuje, nego mu trebate vi. Malo fali da pomislite da počnete da prenosite Mitropolitu stavove Patrijarha i da mu prenesete pozicije Crkve o događajima u Crnoj Gori.

Pokušavate da stvorite potkazivački duh odnosa u našoj Crkvi, nepovjerenja među braćom i jerarhijom, nacionalna nepovjerenja u narodu, a u tome vam svesrdno pomažu i gospodin Joković i mnogi drugi. Pokušavate da stvorite sumnjive odnose među sabraćom, da vi i vama slični donosite Srpskom Patrijarhu istinu o Mitropoliji, a da je Mitropolit Joanikije samo nijemi posmatrač opskurne predstave Dritana Abazovića. Ne petljajte Crkvu u vaše političke igre.

Ono što je Đukanović govorio za svoje “partnere u vladajućoj većini” u decembru 2021. godine, Abazović i Joković danas govore u januaru 2022. godine po Crnoj Gori ali i Srbiji i prema međunarodnoj zajednici. Pri tom su slagali i međunarodnu zajednicu jer su Crnoj Gori donijeli snažnu unutrašnju nestabilnost, i Srbiju jer su joj donijeli priču o lažnoj inkluziji Srba u crnogorske institucije, i narod koji ih je glasao 30. avgusta jer su mu donijeli izdaju i izveli ga na ulice.

Sada treba prebaciti krivicu na taj narod i na one političke subjekte koji su ostali uz narod i uz one dogovore i sporazume koje su pravili i sa GP URA i sa drugim koalicionim partnerima i sa međunarodnom zajednicom.

Izbora se bojite koliko i građana. Taj modus operandi je Đukanović imao godinama i ovaj narod je imun na taj politički virus. Gospodine Abazoviću, jedina destabilizacija Crne Gore je ona kojom rukovodite zajedno sa Vladimirom Jokovićem.

Prava Crna Gora poziva i URU i SNP da se okanu zloupotrebe naše Crkve i mućenja zdravih odnosa u njoj samoj i da Temeljni ugovor ne koriste kao kockicu mozaika njihove izdajničke politike, nego da jasno odgovore čemu se DPS i opozicija toliko raduju kako se približava četvrti februar? Zašto DPS, ako je zaista i dalje opozicija, danas sa URA i SNP-om, ali i drugima, bježi od izbora.“

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
patolog
31.01.2022-16:56 16:56

mislite li stvarno da je ovo normalno!

CO2 H2O =@
31.01.2022-17:00 17:00

CETNIK MILACIC-CETNICKE DEMOKRATE– SESELJEVU SKOLU PRIMJENJUJU Na protestima ! POPOVI-PA-TOPOVI-PA-LOPOVI – Upucuju pogrdne uvrede Abazovicu—UBIJ-UBIJ -SIPTARE KOSOVO JE SRBIJA ITD! CETNICIMA KAZAT STOP FASIZMU!! Odakle im pravo juce da kroz nošnju na sebi predstavljaju da je albanski narod na protestima i da nose Cetnicke zastave u Crnoj Gori ”,Neko od Cetnicki DemokrateJuce je izasao-iz-automobila-skinuo-crnogorsku-zastavu-sa-stijene-i-bacio je ! Samo zakon i po DZEPU! ABAZOVICU DA SI NAM ZIV I ZDRAV!

Crnogorka
31.01.2022-17:06 17:06

CETNICE SAD KMECI I DIZI TRI PRSTA NA CETINJU NIJESMO TI ZABORAVILI  PROVOKACIJU  I UVREDE TVOJU CRNOGORCIMA  NA CETINJU KOJU SI NAM RADIJO NI TEBE NI CETNIKU STANIVUKOVICU  !!

COL
01.02.2022-10:06 10:06

Veli jedan poslanik što li ovo zasmrđe u hodnik, ada stitiže BG…