Petak, 27 Septembra, 2024
Rubrika:

Mijović: Samo Evropski savez je garant napretka Podgorice i okosnica promjena u Crnoj Gori

''Sve dok ne budemo složni, gledaćemo kako nam se zemlja pretvara u smetlište, kako umjesto vazduha udišemo otrov, kako prećutno dajemo podršku u razaranju onog najvrijednijeg što imamo. Ne želim da budem saučesnik, ne želim da ćutim, ni pred drugima, ni pred sobom. Tako gubimo slobodu i integritet'', rekla je Mijović

Ne želim da se Crna Gora vrati u 90-e godine prošlog vijeka, godine našeg poraza, želim da pripada modernom svijetu, u kojem se zna šta je demokratija i šta su institucije, sigurna sam da samo Evropski savez može biti garant napretka u Podgorici i okosnica snažnih promjena koje su neophodne Crnoj Gori, poručila je kandidatkinja na listi Evropski savez – Boris Mugoša (SDP, SD, LP i građani) – Podgorica za primjer, Darinka Mijović.

„Sve dok ne budemo složni, gledaćemo kako nam se zemlja pretvara u smetlište, kako umjesto vazduha udišemo otrov, kako prećutno dajemo podršku u razaranju onog najvrijednijeg što imamo. Ne želim da budem saučesnik, ne želim da ćutim, ni pred drugima, ni pred sobom. Tako gubimo slobodu i integritet”, rekla je Mijović.

Prema njenim riječima građani su postali taoci nakaradnog sistema.

„Pravi se predstava za narod, ali nije svima mozak ispran jeftinom propagandom. Zato treba da pokažemo elementarnnu solidarnost i budemo heroji, pokažemo ličnost, karakter koji daje sve od sebe”, dodala je Mijović.

Ona je kazala da interes društva treba da bude iznad svega, a ne interes pojedica na tuđu štetu, te da je potrebno da bude na zajedništvu, gdje će sa pravom da se kritikuje sve ono što je loše.

„Mi danas živimo zatvor na slobodi, stvaramo ljude i profile, koji će da kleče pred moćnicima i da opravdavaju svako nepočinstvo zarad svoje udobnosti. Želim da se borim za ono u šta vjerujem, jer sve možeš da uzmeš, novac, ljude, ali ne i dušu i to da si čovjek uprkos svemu”, navela je Mijović.

Ona je poručila građankama i građanima da treba da daju svoj doprinos i pokrenu se u borbi za svoja prava.

„Želim da smo ljudi kojima je stalo i da svako uradi šta može u svojoj oblasti, nevažno da li je visoko školovan ili je završio srednju školu, da li radi u administraciji ili u proizvodnji, nevažno šta je, nevažno ko je, ali da se pokrene i ustane. Neću i ne želim da mi uništavaju ono najvrijednije, zdravlje, prirodu i slobodu”, kazala je Mijović.

Ona ističe da se treba osvrnuti na osnovne probleme u društvu i tu pokazati empatiju, solidarnost, prihvatajući se rješavanja problema o kojima, kako je dodala, nažalost ne bi trebalo ni da se razmišlja, ali se građani svakodnevno susrijeću sa njima, a oni koji bi trebalo da ih rješavaju žmure.

„Koliko je samo štetočina u javnom prostoru, koji razaraju sve čega se dotaknu bez svijesti o tome? Koliko decenija nas vraćaju unazad? Do nas nijesu stigli putevi, škole, vodosnabdijevanje, kanalizacija, do nas nije stigla ni briga, ni podrška, ali jeste jeftina propagnda, što je ujedno i najbolji primjer besmisla”, rekla je Mijović.

Ona je na kraju naglasila da jedino Evropski savez može dovesti do pozitivnih društvenih promjena i biti garant napretka.

„Pobjednik je na kraju onaj ko ljude motiviše na pozitivne promjene, a to će svakako biti Evropski savez, koji je ujedno i garant stabilnosti, sigurnosti i napretka u našem glavnom gradu Podgorici, a ujedno i okosnica snažnih promjena koje su neophodne Crnoj Gori, jer ovo je vrijeme za nas”, zaključila je Mijović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve