Ponedjeljak, 30 Septembra, 2024
Rubrika:

Mediji iz regiona: Zaokret u Crnoj Gori, velika pobjeda DPS-a u Podgorici, direktan udar na vlast…

Zagrebački Jutarnji list je danas kao glavnu informaciju držao vijest sa naslovom ''U nedjelju se dogodio veliki zaokret u Crnoj Gori, ovo je možda prelomni trenutak u posljednjih pet godina''

Rezultati juče održanih izbora u Podgorici naišli su i na zapažen odjek u našoj regiji, gdje su pojedini mediji o tome izvijestili i na udarnim stranama.

Zagrebački Jutarnji list je danas kao glavnu informaciju držao vijest sa naslovom “U nedjelju se dogodio veliki zaokret u Crnoj Gori, ovo je možda prelomni trenutak u posljednjih pet godina”.

U tekstu se postavlja pitanje “mijenjaju li se političko-strateški trendovi u Crnoj Gori nakon što su prije četiri godine vlast preuzele otvoreno prosrpsko-proruske solucije”.

“Trend je da se suverenističke i proevropske stranke nakon nekoliko godina lutanja i pada vraćaju na scenu”, navode oni.

I hrvatski Index izvještava o tome da je “Đukanovićeva stranka dobila najviše glasova”.

Foto: Screenshot

Oni prenose riječi analitičara Miloša Bešića, koji je kazao kako DPS ima najviše razloga za zadovoljstvo.

Bosansko-hercegovački Klix navodi kako je “velika pobjeda DPS-a direktan udar na vlast”.

Foto: Screenshot

“Hoće li Nermin Abdić postati gradonačelnik Podgorice”, pitaju oni, dodajući – “DPS je definitivno dokazao da se ne može otpisati i izbrisati s političke scene Crne Gore”.

U Srbiji prilično umjereno izvještavaju o podgoričkim izborima, odnosno njihovom ishodu. Uglavnom daju informacije o broju osvojenih mandata, uz zaključak da DPS, uprkos rezultatu, nema većinu.

No, tamošnja agencija Beta prenosi poruke analitičara koji su jednoglasni kako se u Podgorici dogodio pad stranaka koje vladaju na drfžavnom nivou.

Foto: Screenshot

Pritom, pojedini navode kako DPS-u treba dati priliku da sastavi novu većinu u glavnom gradu naše države.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
zoran
30.09.2024-16:22 16:22

Možda je Beograd malo uskratio podršku svojim miljenicima …