Ponedjeljak, 16 Septembra, 2024
Rubrika:

Martinović Papoviću: Ti nećeš odlučivati šta će se i kako graditi u Kolašinu

''Ti nećeš odlučivati šta će se i kako graditi u Kolašinu. Malicioznosti u priči o mitropolitu Amfilohiju govore o kompleksu inferiornosti''

Nakon što je poslanik Demokratske partije socijalista Dragutin Papović kazao da se, ako se zakon dosljedno primijeni, bivšem mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiju ne može podići javni spomenik u Crnoj Gori, uz ocjenu da se Kolašin pokušava pretvoriti u “litijaško svetilište”, reagovao je prvi čovjek Kolašina Vladimir Martinović.

On ja kazao da je Kolašin bio i ostaće antifašistički grad, te da Dragutin Papović neće odlučivati šta će se i kako graditi u toj opštini.

“Za budžet u čiji je sastav ušao moj amandman kao predsjednika Opštine da se izvrši transfer Mitropoliji za izgradnju spomenika mitropolitu Amfilohiju glasao je i DPS. Prema tome, Papoviću, svoga posla. Ti nećeš odlučivati šta će se i kako graditi u Kolašinu. Malicioznosti u priči o mitropolitu Amfilohiju govore o kompleksu inferiornosti. Kolašin je bio i ostaće antifašistički grad. Neznanje prava škodi (ignorantia iuris nocet)”, napisao je Martinović na Tviteru.

Dodao je da su, kako kaže, demokratske promjene zdrave.

“Ako si istoričar kao što si priučen tumač zakona, ne valja ti posao. A Kolašin jeste bio i ostaće antifašistički grad. Demokratske promjene su zdrave. Uostalom, i sam Papović je poznat i po promjeni identitetskih stavova. Pa ako već sebi dopušta promjene identitetskih stavova, neka dopusti i građanima Kolašina da promijene vlast”, poručio je Martinović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve