Ponedjeljak, 30 Septembra, 2024
Rubrika:

Marković: Zadovoljni smo rezultatom, bićemo ozbiljna i snažna stranka na parlamentarnim izborima

On je kazao da je rezultat sjajan, i da je to rezultat koji su ostvarili za samo dva mjeseca kampanje, a tri mjeseca postojanja stranke

Predsjednik Stranke Evropskog progresa (SEP), Duško Marković, kazao je da su zadovoljni rezultatom, i da je to je bio njihov cilj.

“Naravno, imali smo i veća očekivanja, reakcije građana su bile u tom pravcu, ali moram reći da smo se takmičili na veoma komplikovanom političkom prostoru, sa tri bloka vlasti, takođe i veliki blok na opozicionoj strani, u ambijentu koji je obilovao neviđenom zloupotrebom državnih resursa u političke svrhe”, ocijenio je Marković.

On je kazao da je rezultat sjajan, i da je to rezultat koji su ostvarili za samo dva mjeseca kampanje, a tri mjeseca postojanja stranke.

“Dva podgorička mandata su veliki korak za našu stranku, za ono što nas očekuje u budućnosti, vjerujem da ćemo nakon ovih izbora u Podgorici biti veoma ozbiljna i snažna stranka na parlamentarnim izborima”, rekao je predsjednik SEP-a.

Marković je poručio kako će u Podgorici vratiti red.

“U glavnom gradu ćemo pokušati da ostvarimo sve naše programske ciljeve, i ono što smo obećali građanima – da Podgorici vratimo red, da na važne funkcije u glavnom gradu preporučimo i izborimo se za ljude sa kompetencijama, koje će vratiti i ugled glavnom gradu, i vratiti sposobnost institucijama, i naravno gradjanima obezbijediti kvalitetniji život”, rekao je Marković.

Takođe je kazao da je još uvijek rano za razmatranje koalicionih partnera, jer treba da vide kakvi su konačni rezultati, kao i da su dva bloka vlasti, Pokret Evropa Sad (PES) i Demokrate, i sa druge strane koalicija gospodina Milatovića i URE ispod očekivanja.

“Naša politička pozicija je da, kada je u pitanju interes građana, vodimo dijalog sa svima, svi oni koji su dobili povjerenje građana trebaju biti za stolom, kako bi građanima ponudili i obezbijedili ono što im treba. Vidjećemo kako će ići razgovori, najjače stranke i pobjednici ovih izbora će imati svoj pristup, i mi smo spremni u tim pregovorima da doprinosimo Podgorici i državi Crnoj Gori. Vrijednosni principi su ključni u tom procesu, ali to ćemo ostaviti za vrijeme koje dolazi”, zaključio je Marković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve