Nedjelja, 8 Septembra, 2024
Rubrika:

Marković – Popa: Saradnja Državnog tužilaštva i Evropske unije biće nastavljena u cilju dostizanja međunarodnih standarda

''Sagovornici su se saglasili da će saradnja Državnog tužilaštva i Evropske unije biti nastavljena i u narednom periodu u cilju dostizanja međunarodnih standarda u funkcionisanju državnotužilačke organizacije'', navodi se u saopštenju Vrhovnog državnog tužilaštva

Vrhovni državni tužilac (VDT) Milorad Marković primio je u oproštajnu posjetu ambasadorku Evropske unije u Crnoj Gori Oanu Kristinu Popu i tom prilikom izrazio zahvalnost na saradnji i podršci u prethodnom periodu.

“Sagovornici su se saglasili da će saradnja Državnog tužilaštva i Evropske unije biti nastavljena i u narednom periodu u cilju dostizanja međunarodnih standarda u funkcionisanju državnotužilačke organizacije”, navodi se u saopštenju Vrhovnog državnog tužilaštva.

Tokom sastanka, kom je prisustvovao i glavni specijalni tužilac Vladimir Novović, Marković je istakao da je pozitivan Izvještaj o procjeni ispunjenosti privremenih merila za poglavlja 23 i 24 (IBAR) potvrda opredijeljenosti državnotužilačke organizacije da ostvaruje konkretne i efikasne rezultate u borbi protiv svih vidova organizovanog kriminala.

“Time smo ostvarili jedan od ciljeva, a koji nas istovremeno obavezuje da nastavimo sa ostvarivanjem vidljivih rezultata i reformama koje će doprinijeti da Državno tužilaštvo, kao institucija, funkcioniše po standardima Evropske unije”, naglasio je Marković.

Popa je podsjetila da je prilikom prvog susreta sa Markovićem pozdravila njegovu riješenost da intenzivira ključne reforme u Državnom tužilaštvu.

“Efikasno i odgovorno tužilaštvo od presudne je važnosti za zaštitu vladavine prava i ubrzanje puta Crne Gore ka Evropskoj uniji”, poručila je Popa.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve