Utorak, 24 Septembra, 2024
Rubrika:

Marfi: Vrata EU moraju ostati otvorena a Crna Gora prva treba proći kroz njih

Ivanović je naglasio da postoji spremnost Crne Gore da dodatno unaprjeđujemo prijateljstvo i savezništvo sa SAD

Crna Gora pridaje posebnu važnost jačanju sveukupnih veza sa Sjedinjenim Američkim Državama, ukazao je potpredsjednik Vlade za vanjske i evropske poslove Filip Ivanović prilikom jučerašnjeg sastanka sa senatorom Demokratske stranke iz Konektikata i članom Odbora za vanjske poslove Senata SAD,  Kristoferom Marfijem. 

Ivanović je naglasio da postoji spremnost Crne Gore da dodatno unaprjeđujemo prijateljstvo i savezništvo sa SAD.

“Marfi je istakao da postoji snažno interesovanje za produbljivanjem odnosa, naročito u domenu političkog dijaloga i drugih aspekata koji su važni za dinamiziranje saradnje. U tom smislu, čestitao je Crnoj Gori na ostvarenim rezultatima na polju evropskih integracija i naglasio da SAD daju punu podršku jačanju politike proširenja Evropske unije. Vrata EU moraju ostati otvorena a Crna Gora prva treba proći kroz njih”navodi se u saopštenju.

Na marginama zasijedanja generalne debate u Njujorku, potpredsjednik Ivanović se istog dana sastao i sa ministrom vanjskih poslova Jermenije, Araratom Mirzojanom.

“Tokom razgovora sagovornici su ocijenili dobrim odnose dvije države, konstatujući da postoji značajan prostor u kontekstu širenja saradnje naročito u domenu ekonomije, kulture i avio saobraćaja. Kao poseban segment kojem bi trebalo posvetiti pažnju u narednom periodu, sagovornici su istakli razmjenu iskustva u domenu procesa evropskih integracija”, kazali su iz kabineta potpredsjednika Vlade za vanjske i evropske poslove.

S tim u vezi, kako su zaključili u saopštenju, potpredsjednik Ivanović je upoznao ministra Mirzojana o aktuelnom momentu u pregovaračkom procesu Crne Gore s Evropskom unijom, takođe je tokom razgovora  predstavio kandidaturu Crne Gore za nestalnu članicu Savjeta bezbjednosti za period 2026-2027.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve