Nedjelja, 29 Septembra, 2024
Rubrika:

Mandić i Knežević: Živković prekršio izbornu tišinu i napravio potencijalno krivično djelo

''Kao predsjednik Skupštine pozivam sve koji imaju pravo glasa da izađu i slobodno glasaju'', poručio je Mandić

Predsjednik DPS-a Danijel Živković grubo je prekršio izbornu tišinu, prekršio Zakon i potencijalno čini krivično djelo lažno prijavljivanje, saopštio je na press konferenciji predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić.

Kako je rekao Živković ružno krši izbornu tišinu.

“Danijel Živković je mašući spiskovima otišao u policiju i prijavio ljude da nemaju pravo da glasanju. Onaj ko gubi ima pravo da se ljuti, ali nema pravo da krši izbornu tišinu. Mi nijesmo željeli da ulazimo u zamku i da mu odgovaramo. Kao predsjednik Skupštine pozivam sve koji imaju pravo glasa da izađu i slobodno glasaju”, poručio je Mandić.

Smatra da je to mogao ranije da uradi, a da se Živković opredijelio za varijantu da uplaši i ostavi kući veliki broj građana.

“Izvadio je selektivno spiskove iz susjednih država, a onda je trebalo da izvadi spiskove svih država”, naveo je Mandić.

Kao predsjednik Skuštine poziva građane koji imaju pravo glasa da izađu na izbore i glasaju saglasno njihovom uvjerenju i volji.

“I ne dozvole da jedan čovjek uskrati njihovo građansko pravo. Ispunite građansku dužnost i ne osvrćite se na ono što može da bude krivično djelo lažno prijavljivanje”, upozorio je Mandić.

Kako je rekao “oni koji su birali subotu da se oglase i pokušali da prošire strah, treba da se zanemare”.

“Crna Gora se oslobodila 30. avgusta i odaberite one za koje vi procjenjujete da treba da vode Podgoricu i Kotor i ne dozvolite da vas uplaše pojedinci. Na onu nervozu mi možemo da odgovorimo osmijehom” kazao je Mandić.

Obratio se i predsjednik Demokratske narodne partije Crne Gore Milan Knežević, rekavši da je “DPS sa medijskim koncernom Vijesti, ne samo grubo prekršio izbornu tišinu već počinio krivično djelo ili više krivičnih djela od lažnog prijavljivanja do uticaja na izborni proces”.

“Danima slušamo od Živkovića da ima preko 3.000 birača upisanih u biračkom spisku koji nemaju pravo glasa, ili ne bi trebalo da ga imaju”, kazao je Knežević.

Naveo je da je to besprizorna kampanja i da je ODT formiralo predmet i da je tako dalo svoj doprinos.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Strategos
29.09.2024-10:57 10:57

Znamo dobro KO su vasi BIA agenti u Podgorici, iako nasa idiotska ANB radi za vas.