Ponedjeljak, 16 Septembra, 2024
Rubrika:

MAAC: Posljednji poziv za buđenje crnogorskih patriota – naša sveta zemlja, naša Crna Gora, sada je na ivici ponora

Imamo predśednika parlamenta koji je četnički vojvoda, direktni učesnik ratova devedesetih godina. Kako smo dozvolili da klerofašistička Crkva Srbije kroji našu sudbinu, da nam nameće svoje bolesne vrijednosti i da nas gura u ponor vjerske i nacionalne mržnje?

Crnogorsko-američka asocijacija Cetinje (Montenegrin American Association Cetinje) MAAC oglasila se saopštenjem za javnost.

Njihovo obraćanje prenosimo integralno: 

Posljednji poziv za buđenje crnogorskih patriota

Naša sveta zemlja, naša Crna Gora, sada je na ivici ponora.

Srpski fašizam, koji je decenijama tiho pulsirao ispod površine, sada je otvoreno isplivao na svjetlo dana i prijeti da nas zauvijek uništi. Ovo nije trenutak za šutnju! Ovo nije vrijeme za pasivnost! Ovo je trenutak kada moramo svi, kao jedan, ustati u odbranu svega što nam je sveto!

Koalicija šefa Bošnjačke stranke, Ervina Ibrahimovića, sa partijama koje negiraju genocid u Srebrenici i slave ratne zločince kao srpske nacionalne heroje, je sramota nad sramotama! Da li ste svjesni šta to znači? Da li smo toliko slomljeni, toliko malodušni, da ćemo mirno posmatrati kako se Crna Gora guši pod ovim crnim velom fašizma?

Imamo predśednika parlamenta koji je četnički vojvoda, direktni učesnik ratova devedesetih godina. Kako smo dozvolili da klerofašistička Crkva Srbije kroji našu sudbinu, da nam nameće svoje bolesne vrijednosti i da nas gura u ponor vjerske i nacionalne mržnje? Ovaj temeljni ugovor sa genocidnom Crkvom Srbije je nelegalan, antiustavan, i moralno neprihvatljiv! To je izdaja svih Crnogoraca, izdaja svakog našeg pretka koji je dao život za slobodu ove zemlje!

Ali najopasniji neprijatelji nisu oni koji nasrću spolja – to su oni koji su među nama, oni koji su izdali svoju krv i čast za šaku prljavog novca! Među njima je i polu-Crnogorac, bivši konobar Filip Adžić, koji je prodao grobove svojih i naših predaka za „Roleks“ od 14.000 €, par skupih odijela i nekoliko pari crevalja od 1.800 €, te 600 kvadratnih metara nekretnina u Podgorici. Takvi ljudi, te zmije u njedrima, su opasniji od otvorenih neprijatelja Crne Gore. Oni su izdajnici najgore vrste, prodate duše koje se ne libe da prodaju našu svetu zemlju za sitniš.

Nakon propasti ideje Velike Srbije, srpski nacionalisti su pronašli novi način da nas porobe – “etnofederalizaciju” Balkana. Pogledajte šta su uradili Bosni i Hercegovini – Republika Srpska, stvorena na genocidu, je postala trajni izvor nestabilnosti i prijetnja miru u cijelom regionu. A sada, te iste sile žele da nametnu isti pakleni plan ovdje, u našoj Crnoj Gori!

Ervin Ibrahimović, u svom bolesnom pohodu za vlašću, uvukao se u ovaj smrtonosni zagrljaj sa četničkim zlikovcima – Mandićem, Bečićem, Kneževićem, Abazovićem i ostalim svetosavskim tiranima. Da li smo mi, Crnogorci, toliko pali da ćemo ovo dopustiti? Hoćemo li dozvoliti da nas rasparčaju, da nas očiste, da nas izbrišu sa lica ove zemlje?

Ovo nije trenutak za kolebanje! Ovo je trenutak za akciju! Ovo je posljednji poziv za buđenje! Ako volimo Crnu Goru, ako nam je stalo do nje, moramo sada djelovati! Moramo pokazati da nas nije strah, da nas njihova propaganda nije slomila, da Crnogorci još uvijek imaju srce, ponos i borbeni duh!

Ovo je poziv na demokratsku borbu! Pozivamo sve Crnogorce, sve manjinske narode koji su zajedno sa nama obnovili Crnu Goru da jos jednom zbijeme redove i da je odbranimo. Pozivamo sve dobre i casne ljude kojima je Crna Gora sveta i sve prijatelje u zemlji i onostranstvu, da se okupimo, da ustajemo u odbranu naše zemlje, da jasno i glasno kažemo “NE” fašizmu, “NE” izdaji, “NE” razaranju naše domovinene NE”Svetosavskoj sekti.

Naša borba mora biti mirna, dostojanstvena i u skladu sa zakonom, ali odlučna i nepokolebljiva! Moramo se organizovati, protestovati, dizati glas, tražiti pravdu i slobodu putem demokratskih sredstava. Vrijeme je da kažemo dosta je bilo!

Ako ne sada, kada? Ako ne mi, ko će? Crna Gora nas zove, naša zemlja nas treba, i mi ne smijemo ostati nijemi. Ovo je posljednji poziv za buđenje, posljednji vapaj za spas našeg doma, naše prošlosti, sadašnjosti i budućnosti.

Ustajte, Crnogorci! Vrijeme je za borbu – za Crnu Goru!

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

12 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Strategos
11.08.2024-08:27 08:27

Nasa vjerna dijaspora koja srcem i dusom brani Crnu Goru i koja je doprijnijela nezavisnosti Crne Gore poziva na borbu!. Hocemo li i mi Crnogorci u Crnoj Gori uraditi sto moramo da se uradi ili cemo pijuckati Dojc Kafu i kukumavciti sto nam rade od Crne Gor?

Samir
11.08.2024-09:58 09:58

BS nije Ibrahimovic Draza i njegovi puleni koji u svom bolesnom pohodu za vlašću, uvukli se u ovaj smrtonosni zagrljaj sa četničkim zlikovcima .Nikad ne smiju zaboravit 90 a ovi Drazini puleni iz BS su se zakleli u Skupstini sa Bismilahi rahman i rahim ce radit sve protiv CG i Crnogoraca ! Oni ne prestavljaju Muslimanski narod u CG !To su gori zlikovci od Cetnika za Bosnjake -Muslimane trsa im se utrla !

Zeco
11.08.2024-11:45 11:45

Nema od toga nista,malo je pravih patriota da bi se nesto vise uraidilo.Prozivate Abazovica da je izdajnik a kad je dosao u Ameriku svi se utrkavate da ga sto bolje docekate tu su gozbe ,restorani ,predstavljanje nasih biznismena i niko se nije nasao da mu skrese u lice ,tako ste docekali i ostale izdajnike a jos im na rastanku darivaste i donacije kao na primjer Ibrahimovicu..U cijeloj ovoj prici samo su Cetinjani prave patriote a vidjeli smo kako im je ostatak Crne gore pomogao to jest kako smo ih ostavili na cjedillu .Ugasila se ta iskra Crnogorskog junastva,dopustamo ovakvo izivljavanje… Pročitaj više »

Kortomalteze
11.08.2024-11:57 11:57
Reply to  Zeco

borba za oslobodjenje je dug proces,prvo sebe osloboditi straha,boj se ovna,boj se g ..na,kad ces zivjeti.Lamentiranje nad tuznom sudbinom po portalima,ne pije vodu,vec svi moramo dati svoj doprinos.

BigJohnson
11.09.2024-21:44 21:44
Reply to  Zeco

Ti se izgleda ne sjecas kako su ga nasi u NY ispeglali da nije smio da ZUCNE??? Zna se dobro s kim se sreo i ko ga je docekao. Ne stavljaj nas sve u isti kos.

Sasa
11.08.2024-12:01 12:01

Sve je ovo tačno.Ali mi smo krivi za sve.Napravili smo državu i zaspali.Iskrene patriote zaboravili,zapošljavali politički podobne puštili bagru da uzmu i odnesu milione iz CG.Dozvolili “biznismenima”iz onruzenja da otvaraju firme u cg i uvoze stranu radnu snagu kojoj ce za 10 g dati državljanstva.Mi bez posla bogatase briga samo brinu da sacuvaju imovinu.

ARGENTINA
11.08.2024-14:52 14:52

Bravo!!!

Deda
11.08.2024-15:09 15:09

E moji Crnogorci. Pisem iz svog ugla a prije svega nisam Crnogorac. Onda kad ste skinuli Mila Djukanovica sve je krenulo po zlu. Skinuli ste covjeka koji vas je doveo na vrata EU a vi ga tako jadno bacili i krenulu na put bez povratka. Nazalost necete skoro vidjeti vrata EU jer ste se uspjeli zavaditi i sa HR a preko nje se ide u EU. Ne znam sta vam savjetovati ali mogu da naslutim tamne slutnje jer onaj diktator u Beogradu jedva ceka da stavi sapu na vas i onda je gotovo sa Crnom Gorom i nikada je necete… Pročitaj više »

ZAGA
11.08.2024-15:45 15:45

Podržava vas i sve druge koji tako misle, unuka Crmnicana i Cetinjanke Jabucanke!

Kotoranin
11.08.2024-20:59 20:59

Živa istina, okupite se Crnogorci
spas naše Crne Gore i naše
Crnogorske crkve na čelu sa
Mitropolitom Borisom.
Pokažimo jedinstvo na sljedećim
izborima da nas bude više nego ikada.
Nema nam druge.
Da je vječna Crna Gora

Tara
11.08.2024-21:22 21:22

Svaka Vam cast,,bolji ste od ovih..koji ovdje s'ede..Hvala vam..opisali ste stvar kaka jeste..CG tumara..sve je mirno..dok vojvoda cetnik-pop Micovic-Ibrahim.Djelosaj..rade sto rade..sram ih bilo..i ove nase sto samo gledaju..!

Srebrenica
11.08.2024-23:25 23:25

eto tako