Petak, 20 Septembra, 2024
Rubrika:

Lompar: Evropski savez će krenuti u projekat revitalizacije kotorskih bedema

''Iz godine u godinu ne pokazuje se dovoljno brige o ovoj fortifikaciji izuzetne univerzalne vrijednosti, koja je jedan od glavnih razloga zašto se grad Kotor našao na listi svjetske baštine UNESCO-a'', rekla je Lompar

Evropski savez će hrabro krenuti u projekat revitalizacije naših bedema, saopštila je Tamara Lompar, kandidatkinja na listi “Evropski savez (SD, SDP, LP i građani) – Zasjat’ će Kotor”.

”Iz godine u godinu ne pokazuje se dovoljno brige o ovoj fortifikaciji izuzetne univerzalne vrijednosti, koja je jedan od glavnih razloga zašto se grad Kotor našao na listi svjetske baštine UNESCO-a”, rekla je Lompar.

Zato će, prema njenim riječima, Evropski savez uz finansijsku podršku evropskih fondova saradnjom sa Vladom Crne Gore, kao i angažovanjem naših stručnjaka iz ove oblasti izraditi projektno-tehničku dokumentaciju koja će obuhvatiti rekonstrukcoju, restauraciju i čišćenje zidina grada.

– Ovo je samo jedan od projekata koji ćemo realizovati uz vašu podršku koja 29. septembra zasigurno neće izostati. Zato zajedno, hrabro, za sjajniji naš grad Kotor – zaključila je Lompar.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve