Nedjelja, 8 Septembra, 2024
Rubrika:

Ljiljanić: Vratićemo mandat građanima Podgorice

Ljiljanić je, odgovarajući na pitanje novinara, kazala da što su više pregovarali sa kolegama iz PES-a to su bili dalje od dogovora.

Vratićemo mandat građanima Podgorice, saopštila je odbornica Pokreta za Podgoricu, Nađa Ljiljanić na današnjoj pres konferenciji u Skupštini Glavnog grada. Ona je najavila da će odbornici Pokreta za Podgoricu glasati za skrećenje mandata Skupštini i vratiti mandat građanima, ali da neće podržati inicijativu za razrješenje gradonačelnice Olivere Injac.

“Stav Pokreta za Podgoricu je da vratimo mandat građanima. Očekujemo od svih odbornika da savjesno postupe. Nas ne može kupiti niko i nismo na prodaju. Želimo nakon izbora da živimo časno i pošteno”, istakla je ona.

Ljiljanić je rekla da bi počeli konferenciju sa platformom Pokreta za Podgoricu.

“Princip na osnovu koga je dosadašnji Pokret Evropa sad (PES) i nosilac Jakov Milatović dobio glasove na izborima zasniva se na dobroj upravi. Dobra uprava podrazumijeva odgovornost. Mi smo htjeli da odgovornost koju je promovisao Milatović ne znači samo polaganje računa od izbora do izbora, već jednu održivu budućnost”, istakla je Ljiljanić.

Ona je dodala da zbog svojih bivših partijskih saboraca, moraju ukazati na neke stavke platforme.

“Prvi princip je koncept dobre uprave, a on se ne može mjeriti funkcijama. Vratićemo mandat građanima. Sljedeći princip je princip javne odgovornosti. Neko izlazi iz vladajuće partije koja ima premijera i ministre. Mi imamo drugačiji pristup. Izbori u Podgorici su se desili da bismo imali i prave promjene. Ko želi da shvati ideju i prihvati našu viziju, sa nama ima dogovor. Moramo izaći iz strančenja i političke trgovine”, rekla je Ljiljanić.

Ona je, odgovarajući na pitanje novinara, kazala da što su više pregovarali sa kolegama iz PES-a to su bili dalje od dogovora.

Odbornica Pokreta za Podgoricu Jevrosima Pejović rekla je da gradonačelnica Podgorice Olivera Injac ne organizuje posao u Glavnom gradu.

“Jučerašnja izjava partija vladajuće većine da će preispitati svaku koaliciju na lokalnom nivou znači da su svjesni situacije u Glavnom gradu. Glasaćemo za skraćenje, ali se nadamo da će i ostali iz vlasti, jer to su kolege sa kojima imamo bazične zajedničke principe”, kazala je Pejović.

Ona je novinarima kazala nemaju dogovor sa bilo kim oko nastupa na izborima.

“Tu smo za saradnju, ali prvo moramo vidjeti ko će glasati za skraćenje mandata. Na narednoj sjednici ćete vidjeti ko ima koalicione kapacitete i na koji način da sarađuje. Pokret za Podgorici je svjestan da ne možemo sami, zato želimo da detektujemo koje su tačke oko kojih se možemo saglasiti. Što se tiče koalicije sa bilo kim ona će biti principijelna. Imamo porblem što su u PES-u nastavili lošu praksu koju je započeo DPS”, rekla je Pejović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
22.07.2024-12:54 12:54

…PREVARANTKINJE …kao nece sa PES-om i njihovom”praksom DPS” -usput ; Glavni grad je imao od 2000 god.sjajne Gradonacelnike koji su radili i preporodili glavni grad …OĆE GLASOVE od cgorskih glasaca A one čoče nece sa DPS /tako ispada/ a nece ni protiv Injec glasati za rezresenje …nikad glasao za DPS /drzavnu vlast/ali za Glavni grad -nikad bolji šefovi Gl.grada od Mugija pa do zvane Injac…
Grad je tih godina dozivio renesansu …

Olga
22.07.2024-13:59 13:59

Kao rodjenu Podgoricanku prosto me sramota sto je Nadja Ljiljanic odbornica.Toliko neķulture, nevaspitanja, neobrazovania u jednoj.osobi.
Kakav pokret takva i odbornica.