Četvrtak, 19 Septembra, 2024
Rubrika:

Lažna ugroženost kao sredstvo destabilizacije

Beograd ne bi bio to što jeste, a da se konstantno ne bavi falsifikovanjem stvarnosti i prekršioce zakona stavlja u kategoriju ''ugroženih Srba''. A to je priča za široke narodne mase koje se uvek aktiviraju kada čuju takve laži. Isto se radi kada su u pitanju lažni Srbi u Crnoj Gori, bukvalno je i tamo prekopirana podmukla propaganda i izmišljotina o njihovoj ugroženosti.

Piše: Milutin L. Cerović

U poslednjih godinu dana pisac ovih redova je čuo na desetine priča ljudi iz Srbije koji su bili na Kosovu da bi odradili neku papirologiju oko nekretnina ili sličnih stvari.

Svi od reda su Srbi, svi od reda imaju samo hvalospeve za ažurnost i ozbiljnost institucija i sistema širom Kosova.

Kažu da se ne zna koja institucija ažurnije funkcioniše – da li sudska, da li državna ili opštinska birokratija…

Tako stoje stvari u toj državi koja teži da bude sređena i organizovana.

Takvu državu ne priznaje susedna država koja je ”perfektno” anarhistički i mafijaški organizovana i u kojoj niko van vlasti ne može ništa da oposli, a da ne zna nekog kuma, partijskog ili školskog druga ili državnog advokata koji vam to završava za izvesni keš.

Zanimljivo je da prevaranti iz Beograda ne mogu da istrpe ovakvo stanje stabilnosti i sređenosti na Kosovu, pa svako malo izmišljaju da su tamo neki fantomski Srbi ugroženi.

Lažu naravno, niko tamo nije ugrožen od Srba, naprotiv ugroženi su svi od beogradskih dahija.

Ugroženi su kriminalci, oni koji ne poštuju zakone države Kosova i oni koji se opiru uspostavljanju reda i mira na tlu te države.

Međutim, Beograd ne bi bio to što jeste, a da se konstantno ne bavi falsifikovanjem stvarnosti i prekršioce zakona stavlja u kategoriju ”ugroženih Srba”. A to je priča za široke narodne mase koje se uvek aktiviraju kada čuju takve laži.

Isto se radi kada su u pitanju lažni Srbi u Crnoj Gori, bukvalno je i tamo prekopirana podmukla propaganda i izmišljotina o njihovoj ugroženosti.

Uostalom, srpstvo je u Crnoj Gori jedna od najunosnijih profesija, a profesionalni Srbi su na račun nepostojeće ”ugroženosti” i došli na vlast.

Šta je još tužno i neverovatno?

Trenutno sve institucuje sistema na Kosovu rade bolje i efikasnije od svih sudova Srbije, što uopšte i nije teško, s obzirom da u ovoj despotiji sudstvo gotovo i da ne postoji.

E baš ta država koja je uništila sve svoje institucije, voli da kritikuje one u kojima se teži sređenom sistemu. To je valjda cilj tog ”srpskog sveta” – da širi vrednosti haosa, destabilizacije i urušenih institucija gde se ništa ne može završiti bez mita ili poznanstava.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

9 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Krsto
13.09.2024-07:26 07:26

Bilo ih 3% u Crnoj Gori do početka 90ih, a na posljednjem popisu 30% i opet su oni ”ugroženi”. Za ne povjerovati na kakvo su iskrivljavanje stvarnosti spremni. Čuš, oni ugroženi, a udesetostručio im se procenat u Crnoj Gori.

Jorgovan
13.09.2024-18:37 18:37
Reply to  Krsto

I Milo je 90.ih bio Srbin dok nije konvertirao. Jel počeo da igra šah ?

RIR
13.09.2024-19:10 19:10
Reply to  Krsto

Krsto …sjajni prof.dr Ivan Videnovic ,bio je gost na Cgorskom televiziji i kaze bavi se pitanjima ljudskih prava po svj.Povelji itd.i kaze po taksativno nabrojanim pravima /15,16 točaka/ NIJEDNO pravo Srba nije ugroženo -jedino pravo da ruše zemlju CG …
Kosovo 1878 .Berlinskim kongresom ČELO Kosovo nije bilo u sklopu Srbije…A navodno /srpske/ svetinje nijesu Srpske nego su bile Hrišćanske PRAVOSLAVNE …ALI Srbi to rade na svoj način ; pravoslavlje = srpsko !?

COG-CRNOGORSKA OSLOBODILAČKA GERILA
13.09.2024-08:10 08:10

Doša čovjek na biro rada da se zaposli. Pita ga agent šta ste po zanimanju on veli Srbin, dobro, a što znate da radite on veli dobro srbujem. Što biste mogli raditi pita agent, srbovati odgovori čova kao iz topa, ali takvog radnog mjesta nema u sistematizaciji veli agent na to će mu čova ti to mene proganjaš na nacionalnoj osnovi, zar smo se za to borili i postavili te na to mjesto. Nijeste me vi postavili, jer ja ovđe radim već deset godina, a tako znači, sad mi je jasno, ti si DPSovac, zato me kinjiš. Naša se agent… Pročitaj više »

Trile
13.09.2024-13:00 13:00

Sada znate što su otomanski osvajači spalili kosti Svetog Save,zato i vi spalite kosti Rista Sotone.Taj gubavac je uništio Crnu Goru.

Jorgovan
13.09.2024-18:36 18:36
Reply to  Trile

Kladim se da si neki Fatmir, Mujaga ili Stipe. Grešim li ?

Jorgovan
13.09.2024-18:36 18:36

Kakva je situacija u metropoli Beograd u kojoj živiš, imaš li nekih primedbi ? Sigurno si navikao na bolje …

Jorgovan
13.09.2024-19:06 19:06

Druže, ako je tako dobro u Prištini pa što iz svog Šavnik ne ode tamo, nego si se dovukao u Beograd ?

Donji kraj
13.09.2024-21:59 21:59

Odlično ali Bajko od Građanah je bolji od tebe. ali si ti vredniji .Češće pišeš od Bajka Ali mii malobrojni montenegrini volimo vas obojicu ali i ludog Radojicu.