Ponedjeljak, 16 Septembra, 2024
Rubrika:

Lazarević na čelu Vojske dok se ne donese rješenje o prestanku službe

Na pitanje šta će se desiti ako Milatović bude ponovo protiv, Krapović je odgovorio da je pokrenuo proces prestanka službe

Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore general Zoran Lazarević biće na na čelu Vojske dok se ne donese rješenje o prestanku službe, saopštio je danas na konferenciji za novinare ministar  odbrane Dragan Krapović.

Krapović je ponovio da je na posljednjoj sjednici Savjeta za bezbjednost i odbranu predložio smjenu načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore Zorana Lazarevića.

“To sam uradio na zakonit i na način na koji je to svaki put prije urađeno. Odluka nije prihvaćena od predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića i ja nemam problem sa tim, građani će zauzeti svoj stav o tome“, naveo je Krapović i dodao da ta odluka i dalje stoji pred Savjetom.

Krapović je kazao da on nije donio rješenje o prestanku službe, već da je poništio rješenje bivšeg koordinatora Ministarstva odbrane Filip Adžića o produženju trajanja službe Lazareviću.

Na pitanje šta će se desiti ako Milatović bude ponovo protiv, Krapović je odgovorio da je pokrenuo proces prestanka službe.

„Savjet je obavezan zakonom da oficir kome je prestala služba mora biti razriješen najkasnije danom kada mu je prestala služba“, rekao je Krapović.

Naveo je da je bilo mnogo spekulacija o “obezglavljivanju” Vojske i slično, ali da to nije tako.

„Postoji predlog za razrješenje i da neko naslijedi načelnika Generalštaba. Očekujem da Savjet to uvaži“, rekao je Krapović.

U potpunosti se, kako je rekao, kreće u okviru onoga sto su njegova zakonska ovlašćenja.

“Ako odluka bude donešena, ona će biti donešena po sili zakona. Zakon propisuje da mu mora prestati služba… Lazarević je načelnik Generalštaba VCG dok se ne donese rješenje o prestanku službe”, kazao je Krapović i tvrdi da je to po zakonu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
!!!
06.09.2024-17:22 17:22

Čujeslš njega,građani će zauzeti stav o tome!!!???USTAV,zato je i pisan da debili kao ti moraju da se ponašaju kako ON kaže a ne kako Grbljani misle!Ja se nadam da ćèš biti uhapšen!

SANJA
06.09.2024-21:46 21:46
Reply to  !!!

ON JE VEĆ TREBAO DA BUDE UHAPŠEN,VEOMA JE ČUDNO KADA SE ZNAJU RAZLOZI ZBOG KOJIH OVI DEBIL INSI STISTIRA NA RAZREŠENJU ,A TO SU ANTIDRŽAVNI MOTIVISANI RAZLOZI DA O TOME ĆUTI I ŠTAMPA.

Tara
06.09.2024-21:16 21:16

G-din Lazovic..moze da Krapu kaze..da nece da ide-neka ga tuzi..jer je ovaj progon politicki-sramotni-ko god radi dobro za svoju zemlju-antidrzavnicima-cetnicima to ne valja..