Ponedjeljak, 16 Septembra, 2024
Rubrika:

Laković: Izgradićemo novi Dnevni centar za djecu sa teškoćama u razvoju koji je prijeko potreban Podgorici

Novi Dnevni centar, kaže, će raditi 24 sata

Prije mjesec dana smo, sa ledine, pokrenuli priču izgradnje prijeko potrebnog, novog i modernog Dnevnog centra za djecu i omladinu sa teškoćama u razvoju, koji će se nalaziti u mirnoj oazi između Tološa i Mareze, saopštio je kandidat za odbornika liste “Jakov Milatović – Za bolju Podgoricu” Goran Laković.

Laković je poručio da su prostorni kapaciteti postojećeg Dnevnog centra “davno prevaziđeni”.

“Glavni grad decenijama unazad nije razmišljao u pravcu izgradnje novih objekata tog tipa, koji bi zadovoljili potrebe sve većeg broja korisnika i korisnica i svih zaposlenih”, kazao je Laković.

On je dodao i da su tako, umjesto poboljšanja uslova i uvođenja brojnih novih servisa, poput “predaha roditeljstvu“, djeca, omladina, njihove porodice, ali i svi zaposleni u skučenom Dnevnom centru “bili prepušteni sebi samima, nevidljivo noseći svoje probleme i gurajući kroz život”.

“Zbog toga je naša obaveza da priču pokrenemo sa mrtve tačke i pokušamo uraditi sve, da do početka gradnje novog Dnevnog centra dođe što je prije to moguće”, istakao je Laković.

Novi Dnevni centar, kaže, će raditi 24 sata.

“Kroz svih 365 dana u godini i pružaće usluge roditeljskog predaha, kao i uvesti nove servise koji će biti usmjereni na kućnu pomoć svim onim ljudima koji se sami staraju o djeci sa poteškoćama u razvoju. Pored toga, imaće i personalne asistente (koje bi finansirao Grad, poput programa geronto-domaćica), ali i savjetodavnu Komisiju – sačinjenu od strane roditelja, NVO i civilnih aktivista, koji bi Gradu i nadležnim službama sugerisali otklanjanje svih nedostataka”, poručio je Laković.

On je kazao i da će uporedo sa tim aktivnostima Dnevnog centra Grad obezbijediti poseban fond za stipendiranje deficitarnih zanimanja i time nadomjestiti nedostajući kadar, posebno onaj koji treba da radi sa OSI – defektologe, logopete, njegovatelje i slično.

“Kroz dobijanje inputa od Savjeta Dnevnog centra i roditelja korisnika/ca, Grad će prilagoditi postojeću i buduću parkovsku infrastrukturu, kako bi ona bila dostupna svima, dok će pokrenuti i kampanje zapošljavanja teže zapošljivih grupa, posebno na poslovima u okviru gradskih preduzeća za koja ta lica budu imala radnu sposobnost. Društvo je veliko onoliko koliko brine o svojim najranjivijim kategorijama. Budimo veliki”, zaključio je Laković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve