Srijeda, 3 Jula, 2024
Rubrika:

Laković: Abazovića sam obavijestio o susreru sa Mrkićem; Žalim što sam bio u 42. Vladi sa Abazovićem

''Žao mi je što sam sa Vama dijelio dane u 42. vladi, a vi opovrgnite jedno slovo od ovog što sam rekao'', pozvao ga je Laković

Burna rasprava u Skupštini. Poslanik GP URA Dritan Abazović rekao je danas u Skupštini da je poslanik PES Miodrag Laković direktna veza sa Aleksandrom Mrkićem, koji je osumnjičen za šverc cigareta.

On je na sjednici Skupštine na kojoj se raspravlja o IBAR zakonima, prstom uperio u Lakovića i kazao da on ima sve odgovore o vezama sa Acom Mrkićem.

“Čak i ova Vlada, nakaradna, nije mogla da sakrije istunu da su prihodi od akciza na duvanske proizvode 50 miliona eura veći i da je šverc nestao”, rekao je Abazović, prenosi Pobejda.

Na njegove tvrdnje, reagovao je Laković, koji je rekao da je u Abazovićevom kabinetu, radio kao savjetnik za bezbjednost, na njegov poziv.

“On je na bazi mojih profesionalnih refernci, smatrao da treba da dođem da radim u njegovom kabinetu. Kada sam vidio kako se sektor bezbjednsoti razara u političke svrhe, sve to sam mu saopštio i rekao da sebe ne vidim u tom ambijentu, a da je taj način rada osuđen na propast”, kazao je Laković.

O vezama sa osumnjičenim Aleksandrom Mrkićem da je u toku rada u kabinetu Abazovića, imao jedan kontakt, sredinom 2021. od strane Aleksandra Mrkića kojeg nijepoznavao do tada, o čemu je obavijestio Abazovića, da to lice traži kontakt da bi saopštio informacije važne za vladu.

“Dobio sam saglasnost Abazovića da dobijem kontakt i dogovorim sastanak. Nakon sastanka sam upoznao Abazovića o tome, a ovo lice sam uputio da napravi dopis Abazoviću. Sve sam mu to saopštio i koliko neko treba da pogazi sve moralne i političke norme da taj detalj koji je nevažan, da to koristi za politički obračun i degradaciju i diskreditaciju”, istakao je Laković.

“Žao mi je što sam sa Vama dijelio dane u 42. vladi, a vi opovrgnite jedno slovo od ovog što sam rekao”, pozvao ga je Laković.

Ministar pravde Andrej Milović rekao je da se ne treba čuditi zašto je Abazović danas nervozan.

“Danas je uhapšen bivši šef kriminalističke policije, a čitali smo prepisku sa skaja gdje pominje da je aranžirao neke događaje. Danas je taj čovjek uhapšen u akciji SPO. Vidimo rezultat toga – teatar apsirda, vika, napadi, bez argumenata”, rekao je Milović.

Kada je najavio kokice, dodao je Milović, izgubio je Ulcinj, u Budvi je jedva prešao cenzus, a u Andrijevici nije ni učestovao.

Abazović je, komentarišući rezultate izbora u Budvi, rekao da je PES “izgorio” Predraga Zenovića, te da su jedva dobili 6,9 odsto procenata podrške.

“Vi bježite od izbora kao đavo od krsta”, rekao mu je.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve