Subota, 28 Septembra, 2024
Rubrika:

Kuban razgovarao sa Bečićem: Nadam se pozitivnom IBAR-u

Bečić je posebno istakao postignute rezultate na polju funkcionalnosti ključnih institucija, jačanja vladavine prava i sveukupne društveno-političke stabilizacije kojoj, kako je rekao, svjedočimo od početka mandata ove Vlade

Potpredsjednik Vlade i predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić sastao se sa poslanikom Bundestaga Tilmanom Kubanom, predsjednikom fondacije KAS-a za Crnu Goru, Srbiju i BiH Jakovom Devčićem, kao i jednim od rukovodilaca najveće turističke kompanije TUI Tomasom Elerbekom i tom prilikom kazali su da su ovakvi susreti najbolja prilika za razmjenu mišljenja i iskustava, a ujedno i najbolji primjer kako se njeguju prijateljski i politički odnosi dvije zemlje.

Bečić je posebno istakao postignute rezultate na polju funkcionalnosti ključnih institucija, jačanja vladavine prava i sveukupne društveno-političke stabilizacije kojoj, kako je rekao, svjedočimo od početka mandata ove Vlade.

“Očekujem da svi koraci koje smo preduzeli ispunjavanjem privremenih mjerila, ali i koje kontinuirano preduzimamo u cilju vraćanja povjerenja građana u ključne institucije sistema i eliminisanja kriminalnog i koruptivnog djelovanja iz društvenog konteksta budu krunisani dobijanjem IBAR-a, što je naš najvažniji državni interes u ovom periodu”, izjavio je Bečić.

On je, kako se dodaje, zahvalio sagovornicima, “našim dokazanim partnerima na kontinuiranoj podršci na ovom putu”.

Tilman je rekao da je situacija u Crnoj Gori zaista odlična.

“Prošlo je par mjeseci od našeg posljednjeg susreta i moje iskrene čestitke na postignutim rezultatima. Nadam se pozitivnom IBAR-u i istinski vjerujem da ćete još uspješnije odgovoriti zadacima koji vas očekuju nakon dobijanja IBAR-a”, poručio je Tilman i zahvalio na odličnom doprinosu koji dajemo u borbi protiv kriminala i korupcije, kao ,,i na doprinosu da Crna Gora postane ponovo dobra EU priča”.

Delegacija je, dodaje se, bila u prilici da posjeti nekoliko gradova na crnogorskoj obali, što je, po riječima jednog od rukovodilaca TUI Grupe bio i najljepši dio posjete.

“Ne mogu da se otmen utisku kolikoj ljepoti jedne zemlje sam svjedočio. Pored nestvarnih i fantastičnih pejzaža, moram istaći da sam naročito oduševljen ljubaznošću i predusretljivošću vaših građanki i građana. Jeste da su vama more i planina jako blizu, ali niste daleko ni njemačkim turistima. Učiniću sve da svojim sugrađanima prenesem ljepote Crne Gore koje sam doživio u jako kratkom periodu”, rekao je Elberk.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve