Ponedjeljak, 16 Septembra, 2024
Rubrika:

KRIVOKAPIĆEVO LICEMJERJE: Proćerao investitore iz UAE, a sada bi da bude ambasador u Abu Dabiju

Ono što ipak začuđuje je količina licemjerja koju je Krivokapić iskazao time što želi da bude ambasador u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, jer je upravo on činio sve da protjera arapske investitore iz Crne Gore.

Bivši lider Socijaldemokratske partije (SDP) Ranko Krivokapić pokušava da izdejstvuje da ga novopostavljeni ministar vanjskih poslova iz Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović pošalje za ambasadora u Abu Dabi, saznaje Portal Aktuelno od više dobro upućenih izvora iz Vlade.

Lobiranje Krvokapića za ambasadorsko mjesto ne treba da čudi s obzirom da je bivši predsjednik Skupštine i ministar spoljnih poslova u Vladi Dritana Abazovića očigledno željan diplomatske funkcije.

Ono što ipak začuđuje je količina licemjerja koju je Krivokapić iskazao time što želi da bude ambasador u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, jer je upravo on činio sve da protjera arapske investitore iz Crne Gore.

Kako smo već pisali, spisak projekata koje je SDP na čelu sa Krivokapićem opstruirala podrazumjeva i valorizaciju turističkih potencijala. “Ćeranje” investitora je i počelo sa Krivokapićevim protivljenjem valorizaciji turističkih potencijala, od Kraljičine plaže između Bara i Budve, preko Velike plaže, Buljarice…

Pod parolom navodne zaštite državnih interesa, Krivokapić je doprinio tjeranju kredibilnih ulagača upravo iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), od kojih mnogi sada investiraju u projekte u Srbiji i koji su se pokazali više nego uspješni.

Ranko Krivokapić traži od Ibrahimovića da bude ambasador u zemlji čije je investitore protjerao iz Crne Gore

Glavna ‘kočnica’ realizaciji višemilionskog projekta na Kraljičinoj plaži u periodu od 2013. do 2015. godine, bila je Socijaldemokratska partija. Tadašnji lider te stranke Ranko Krivokapić uporno je tvrdio da Kraljičinu plažu ne treba prodati zbog sumnje da postoje elementi korupcije, koja nikada nije dokazana.

Krivokapić je kazao da je zvaničnim diplomatskim kanalima tražio da kupovina Kraljičine plaže bude tema razgovora tokom njegove posjete Arapskim Emiratima 2015. godine, ali da je kod vlasti u Abu Dabiju „naišao na zid ćutanja o tom poslu“, čime je podgrijavao priču da se radi o ”sumnjivom poslu”.

Koliku je štetu napravio Krivokapić, uz saučesnike iz NVO, paramedijske i tada opozicione političke sfere, najbolje govori činjenica da investitor koji je bukvalno poćeran sa Kraljičine plaže, sada uspješno investira u ”Beograd na vodi”.

To što Krivokapić traži mjesto ambasadora u UEA je stoga izraz krajnjeg licemjerja.

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

5 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Jorgovan
13.08.2024-07:20 07:20

Može da bude portir u Beogradu na vodi …

Cetinje
13.08.2024-10:19 10:19

E vala Jorgovane po prvi put da rečeš istinu i pametno,Ranko ne može biti ni portir,ali može biti štakor Beogradske kanalizacije

Cetinje
13.08.2024-10:22 10:22

Za ovu Cucku pometinu najljepše je rekao “pokojni”Slavko Perović, Ranko je SUHOKLEPINA,no vješt je za svoju gu*icu.

Rajko
13.08.2024-13:31 13:31

Nezasiti apetiti za vlasšu. Nedaj Ervine ovoj ali da nas predstavlja pi svijetu!

Danilo
13.08.2024-23:43 23:43

Ranja j…č
Ne može bez vlasti.