Ponedjeljak, 1 Jula, 2024
Rubrika:

Krivokapić o Rezoluciji o Jasenovcu: To je ponižavajuće, pa ti četnici osuđuju bivše saveznike

Crnogorske vlasti u posljednji su trenutak u rezoluciju dodali i logore Dachau i Mauthausen. Krivokapić smatra da je to odlučeno kao osveta Njemačkoj koja je uz Ruandu pokrenula donošenje rezolucije o genocidu u Srebrenici u UN-u

Bivši ministar vanjskih poslova Crne Gore Ranko Krivokapić koji je prisutan u Dubrovnik forumu saopštio je da je Rezolucija o Jasenovcu ponižavajuća za Crnu Goru, a i za regiju u cjelini.

Krivokapić je naglasio da su oni koji su usvojili rezoluciju o Jasenovcu dio kvislinškog naslijjeđa u Crnoj Gori, četničkog pokreta i svega ostalog.

„Oni sad osuđuju svoje bivše saveznike i kvislinge iz Drugog svjetskog rata. Zajedno su bježali, ratovali, bili kvislinzi. To je paradoks”, izjavio je Krivokapić prenosi Jutarnji list.

Crnogorske vlasti u posljednji su trenutak u rezoluciju dodali i logore Dachau i Mauthausen.

Krivokapić smatra da je to odlučeno kao osveta Njemačkoj koja je uz Ruandu pokrenula donošenje rezolucije o genocidu u Srebrenici u UN-u.

On je upozorio da EU i međunarodna zajednica ne smiju potcijeniti „balkanski fašizam”, „nastavak politike devedesetih” i „ozbiljnost rusko-srpskog svijeta na Balkanu”, projekta koji traje još od srbijanskog predsjednika Borisa Tadića čiji su savjetnici danas „glavne proruske snage u Srbiji”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Freedom
29.06.2024-13:39 13:39

Tako je Ranko! E sad Crnogorci da predlože 2 rezolucije. Prva za genocid nad Crnogorcima 1918 od strane Srpske države. A drugi je za genocid nad Srbima, Jevrejima i Romima u konc logoru u BG – Banjica. Tu su Srbi klali svoj narod.

pe pera
29.06.2024-21:21 21:21
Reply to  Freedom

I genocid na Dedinju!!!!! Nijesu svi postali direktori !!!!!