Četvrtak, 19 Septembra, 2024
Rubrika:

Krapović uputio dopis Milatoviću za hitno zakazivanje sjednice Savjeta

Krapović uputio dopis predsjedniku Jakovu Milatoviću sa apelom da se u najkraćem mogućem roku zakaže sjednica Savjeta za odbranu i bezbjednost radi donošenja neophodnih odluka

Ministar odbrane Dragan Krapović uputio je danas dopis predsjedniku Crne Gore Jakovu Milatoviću sa apelom da se u najkraćem mogućem roku zakaže sjednica Savjeta za odbranu i bezbjednost radi donošenja neophodnih odluka.

U prvom redu, naveo je ministar Krapović, radi razrješenja dužnosti aktuelnog načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadnog generala Zorana Lazarevića i time omogućilo imenovanje novog.

“Sa tim u vezi, podsjećam Vas da sam, kao odgovoran čovjek i ministar, predložio oficira koji bi trebalo da zamijeni brigadnog generala Zorana Lazarevića na dužnosti načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore“, naveo je Krapović.

On je podsjetio predsjednika Milatovića da se sa razrješenjem slaže i sam aktuelni načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, što je naveo u svom nedavnom dopisu upućenom predsjedniku države.

“Naravno, odluka je u potpunosti u nadležnosti Savjeta za odbranu i bezbjednost, te ne bih želio da se miješam u njeno donošenje, osim u dijelu nadležnosti koje mi pripadaju shodno zakonu“, naglasio je Krapović.

On je podvukao da je Vojsci Crne Gore hitno potrebna kadrovska reforma u skladu sa strateškim dokumentima i procjenama potreba službe za podmlađivanje, te da bi se svako dalje odlaganje sjednice Savjeta za odbranu i bezbjednost  negativno reflektovalo na stanje u Vojsci Crne Gore, lanac komandovanja, kao i na ispunjavanje obaveza koje proističu iz misija Vojske Crne Gore.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve