Utorak, 17 Septembra, 2024
Rubrika:

Krapović sa Satlerom o statusu Crne Gore u pregovaračkom procesu sa EU

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, tokom sastanka je razgovarano o trenutnom statusu Crne Gore u procesu pregovaranja sa Evropskom unijom

Ministar odbrane Dragan Krapović sastao se sa novoimenovanim ambasadorom Evropske unije u Crnoj Gori, Johanom Satlerom. 

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, tokom sastanka je razgovarano o trenutnom statusu Crne Gore u procesu pregovaranja sa Evropskom unijom.

“Krapović je kazao da 44. Vlada ostaje posvećena realizaciji glavnog spoljnopolitičkog cilja – punopravnog članstva u Evropskoj uniji, budući da se radi o opšteprihvaćenom prioritetu u Crnoj Gori i izrazio uvjerenje da će svi politički subjekti maksimalno doprinijeti uspješnom okončanju evropskih integracija”, navodi se u saopštenju.

U prilog posvećenosti svih društvenih struktura integracionom procesu, ministar Krapović je naveo pozitivan IBAR koji je Crna Gora dobila u junu i koji predstavlja ne samo snažan signal da je proces proširenja i dalje aktuelan, već dodatno učvršćuje poziciju Crne Gore kao predvodnika procesa EU integracija.

“On je izrazio očekivanje da će proces proširenja biti visoko na agendi nove evropske administracije, jer evropska budućnost predstavlja garanciju mira i stabilnosti Zapadnog Balkana”, dodaju u saopštenju.

Ukazao je i na značaj prisustva Evropske unije u regionu u kontekstu očuvanja regionalne bezbjednosti.

“Krapović je podsjetio da je Crna Gora uskladila svoju vanjsku politiku sa vanjskom i bezbjednosnom politikom Unije, kao i da će nastaviti da doprinosi misijima i operacijama pod okriljem EU”, zaključuju iz Ministarstva odbrane.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve