Četvrtak, 19 Septembra, 2024
Rubrika:

Krapović sa Rugeom: Crna Gora opravdava status pouzdanog saveznika NATO-a

Kazao je da se kompleksna globalna bezbjednosna dešavanja reflektuju i na regionalnom planu, navodeći primjer Zapadnog Balkana, gdje je situacija mirna, ali sklona destabilizaciji

Ministar odbrane Dragan Krapović sastao se danas sa v.d. zamjenika generalnog sekretara NATO i pomoćnikom generalnog sekretara NATO za političke odnose i politiku bezbjednosti ambasadorom Borisom Rugeom, u sklopu njegove posjete Crnoj Gori i tom prilikom je naglasio značaj jedinstva i odlučnosti evroatlantske zajednice i njenih partnera, u kontekstu suočavanja sa prijetnjama koje potiču iz svih strateških pravaca i domena.

Kazao je da se kompleksna globalna bezbjednosna dešavanja reflektuju i na regionalnom planu, navodeći primjer Zapadnog Balkana, gdje je situacija mirna, ali sklona destabilizaciji.

“Zato je posebno značajno prisustvo međunarodne zajednice, prevashodno NATO i EU”, kazao je Krapović.

Ministar je dodao da se time šalje i snažan politički signal da NATO i cijela međunarodna zajednica ostaju posvećeni očuvanju stabilnosti ovog regiona.

Ministar je dodao da će Crna Gora nastaviti da konkretnim doprinosom opravdava ulogu pouzdanog NATO saveznika u regionu.

“Naglasio je da je prioritet Vlade održavanje dobrosusjedskih odnosa i jačanje regionalne saradnje, a da Crna Gora svoju poziciju koristi kako bi promovisala evropsku i evroatlantsku budućnost Zapadnog Balkana kao jedinog garanta dugoročnog mira i prosperiteta regiona”, dodaje se.

Ambasador Ruge je istakao da je Crna Gora cijenjena NATO saveznica i zahvalio se na doprinosu koji naša država pruža kroz učešće u NATO misijama, operacijama i aktivnostima.

Pozdravio je ulogu Crne Gore kao faktora stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana i istakao značaj budnosti NATO saveza i koordinisane akcije sa drugim međunarodnim akterima na terenu, kao što je EU, kao najbolju prevenciju destabilizacije.

Ambasador Ruge je takođe apostrofirao značaj pune implementacije odluka donijetih na Samitu u Vašingotnu, a u cilju očuvanja kredibiliteta Alijanse u složenim geopolitičkim okolnostima.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve