Nedjelja, 8 Septembra, 2024
Rubrika:

Krapović sa Đijafengom: Unapređenje bilateralnih odnosa uz međusobno uvažavanje spoljnoplitičkih pozicija dvije zemlje

Pukovnik Cao kazao je da će nastojati da tokom svog mandata pruži konstruktivan doprinos kako bi se dodatno osnažili odnosi Crne Gore i Kine na planu bilateralne saradnje

Ministar odbrane Dragan Krapović sastao se danas sa novoimenovanim izaslanikom odbrane NR Kine, pukovnikom Caom Đijafengom, u okviru njegove nastupne posjete Ministarstvu odbrane.

“Krapović izrazio je uvjerenje da će se bilateralni odnosi razvijati uz međusobno uvažavanje spoljnoplitičkih pozicija dvije zemlje”, saopšteno je iz njegovog resora.

U tom kontekstu, posebno je naglasio važnost konstruktivnih ekonomskih odnosa, kao oblasti u okviru koje Crna Gora i Kina mogu dodatno ojačati uzajamne relacije. Dajući osvrt na širi bezbjednosni kontekst i sve kompleksnije izazove sa kojima se suočavamo, Krapović je kazao da se naša zemlja snažno zalaže za očuvanje međunarodnog poretka i vladavinu prava, kao i saradnju svih aktera koji dijele iste vrijednosti.

“Govoreći o strateškom značaju Zapadnog Balkana, on je istakao važnost očuvanja stabilnosti u ovom dijelu Evrope, naglasivši da će Crna Gora ostati posvećena unapređenju međusobnog dijaloga i saradnje, kao i promociji evropske i evroatlantske perspektive zemalja regiona”, dodaje se u saopštenju.

Pukovnik Cao kazao je da će nastojati da tokom svog mandata pruži konstruktivan doprinos kako bi se dodatno osnažili odnosi Crne Gore i Kine na planu bilateralne saradnje. On je istakao da dvije zemlje povezuje tradicionalno i istorijsko prijateljstvo, što svakako predstavlja dobru osnovu i važan preduslov za dalje razvijanje odnosa na poljima od zajedničkog interesa.

“Pukovnik Cao se u odvojenim susretima sastao i sa v.d. generalne direktorice Direktorata za politiku odbrane, Radmilom Perović i v.d. generalnog direktora Direktorata za logistiku, potpukovnikom Radovanom Kostićem“, zaključuju ioz Mionistarstva odbrane.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve