Nedjelja, 8 Septembra, 2024
Rubrika:

Krapović: Mlade oficirke i oficiri su temelj postojanja i oslonac svih procesa i aktivnosti naše Vojske

Ministar je istakao da mu je zadovoljstvo da direktno razgovara sa mladim oficirima, ističući njihovu ključnu ulogu u daljem razvoju i unapređenju Vojske Crne Gore

Ministar odbrane Dragan Krapović i načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadni general Zoran Lazarević, održali su sastanak sa mlađim oficirima Vojske Crne Gore u namjeri da zajednički sagledaju pitanja i oblasti u kojima je moguće unaprijediti status pripadnika Vojske.

Ministar je istakao da mu je zadovoljstvo da direktno razgovara sa mladim oficirima, ističući njihovu ključnu ulogu u daljem razvoju i unapređenju Vojske Crne Gore.

“Mladi ljudi svugdje predstavljaju avangardnost, snagu i snažan pokretač svih pozitivnih dešavanja i razmišljanja, a mlade oficirke i oficiri Vojske Crne Gore su temelj postojanja i oslonac svih procesa i aktivnosti naše Vojske. Nema ništa svetije nego zakleti se na vjernost i časno služiti svojoj državi i svom narodu, kao što vi služite našoj Crnoj Gori” rekao je Krapović.

On je naglasio da Ministarstvo odbrane konstantno čini napore da unaprijedi standard i uslove rada u jedinicama Vojske, te da mu je izuzetno bitno da čuje šta o tome misle mladi oficiri.

“Naša je dužnost da obezbijedimo sve potrebne uslove za vaš profesionalni razvoj i napredovanje. Tu nam je vaše mišljenje važno jer samo zajedno možemo graditi snažnu i modernu vojsku koja će biti spremna da odgovori na sve izazove,” zaključio je ministar Krapović.

Načelnik Generalštaba, brigadni general Zoran Lazarević, je upoznao ministra o dinamici sprovodjenja mjera planova profesionalnog razvoja oficira, naglašavajući da Vojska Crne Gore ulaže značajne resurse u obuku i edukaciju svojih pripadnika. Takođe je istakao da nastoji da mlade oficire uključi u veći broj projekata u raznim oblastima i da oni u potpunosti opravdavaju ukazano povjerenje.

“Tokom sastanka, ministar i general su razgovarali sa oficirima o trenutnim izazovima sa kojima se suočavaju, kao i o mogućnostima za unapređenje radnih uslova. Oficiri su imali priliku da postavljaju pitanja i iznesu svoje stavove i sugestije, što je rezultiralo konstruktivnim dijalogom i razmjenom ideja”, kazali su iz MO.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve