Utorak, 24 Septembra, 2024
Rubrika:

Krapović: Milatović želi da bude sve – nosilac liste na izborima, premijer, ministar odbrane, MUP-a i finansija

']Predsjedniče Milatoviću ne ignorišite potrebu za reformom sistema odbrane zbog lokalnih izbora u Podgorici'', naveo je ministar u reagovanju

Predsjedniče Vaše današnje izjave i ponašanje nisu ni na nivou komšijskih ćakulanja a kamo li da pristaju jednom predsjedniku države, poručio je ministar odbrane Dragan Krapović povodom današnjih izjava predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića.

“Predsjedniče Milatoviću ne ignorišite potrebu za reformom sistema odbrane zbog lokalnih izbora u Podgorici”, naveo je ministar u reagovanju.

Vaši neosnovani navodi, mišljenja je ministar, su samo pokušaj da “lokalnu kampanju stavite ispred državničkih obaveza”.

“Jasnije ne može biti – za reformu su ministar odbrane koji predlaže i načelnik Generalštaba koji prihvata, kao i predsjednici Skupštine i Vlade. S druge strane imamo Vas koji samostalno kočite i zaustavljate reforme sistema. Ne mogu a da se ne zapitam da li je to što Vi radite monopolizacija Ustavnih olašćenja koja ne pripadaju samo Vama? Kad već govorite da ste prije godinu dana zamolili ostale članove da se podigne standard vojnika, na koga to mislite? Na vašeg koalicionog partnera? Jer podsjetiću Vas da sam na čelu resora odbrane od novembra prošle godine, a da za to svo vrijeme nijeste pokazali interesovanje za bilo što osim, gle čuda, za kadrovska pitanja”, kazao je Krapović.

Položaja vojnika i njihovih plata se sjetiste sad, smatra on, “nekoliko dana pred izbore”.

“Savjetujem da se Vi o tome ne brinete, već pomno pratite kako ćemo mi u Vladi donijeti vrlo brzo odluke na tu temu, a tim povodom biće razloga za zadovoljstvo svakog pripadnika Vojske Crne Gore. Predsjedniče Vaše današnje izjave i ponašanje nisu ni na nivou komšijskih ćakulanja a kamo li da pristaju jednom predsjedniku države. Pominjete godine gen Lazarevića i eventualne izmjene u zakonu, a to je isključivo naša stvar. Koja će rješenja biti i kada će biti odlučiće Vlada i Skupština u skladu sa Ustavnim ovlašćenjima. I tu se predsjedniče Vi ništa ne pitate”, dodao je Krapović.

Možete eventualno vratiti zakon, kaže on, ali to je “sve pitanje vremena”.

“To što gospodine Milatoviću svakodnevno napadate sve subjekte koji su Vam omogućili da bude to što jeste, što se u sve razumijete i za sve ste zaslužni, što hoćete da budete sve – i nosilac liste na lokalnim izborima, i premijer, i ministar odbrane, i MUP-a, i finansija, samo ne ono za šta ste izabrani, to je problem Vaših ambicija i sujete”, istakao je Krapović.

Njegova je dužnost, kaže ministar, da se odlučno “suprostavim svakom pokušaju opstrukcija u radu sistema odbrane i reformi u našoj Vojsci”.

“Tako da uprkos Vašoj želji i činjenici da sebe proglašavate za neprikosnovenog Vrhovnog komandanta, podsjetiću Vas da Vas to ne sprječava da sazovete sjednicu Savjeta za odbranu i bezbjednost i da rješavamo ono što je nesporno neophodno – reformu Vojske Crne Gore”, naveo je ministar.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve