Ponedjeljak, 16 Septembra, 2024
Rubrika:

Koprivica: Nevine žrtve Velike ugrađene su u vječni temelj slobode i dostojanstva našeg naroda

''Stradanje i raspeće Velike i gornjepolimskih sela, dio je našeg istorijskog pamćenja i kulture sjećanja''

Potpredsjednik Vlade za politički sistem, pravosuđe i antikorupciju Momo Koprivica, položio je vijenac na memorijalni spomenik u Velici, povodom 28. jula, dana sjećanja na nevino stradale civile 1944. godine. Koprivica je prisustvovao i liturgiji i obilježavanju 80 godina od zločina u Velici.

“Stradanje i raspeće Velike i gornjepolimskih sela, dio je našeg istorijskog pamćenja i kulture sjećanja. Nevine žrtve ugrađene su u vječni temelj slobode i dostojanstva našeg naroda”, navodi Koprivica.

Skupština Crne Gore je 30. jula 2022. godine usvojila Rezoluciju o genocidu u Pivi i Velici, definišući time civilizacijski odnos i univerzalni pristup naše države, te potvrđujući privrženost antifašisičkoj tradiciji.

“Tragična zbivanja koja su odnosila živote nevinih ljudi i dovodila do patnji i stradanja, opomena su cjelokupnom čovječanstvu da se nikad, nigdje i nikome ne ponovi. Predan i posvećen rad, u dobroj vjeri, na razumijevanju, saradnji i zajedništvu, te odbacivanje svakog pokušaja kolektivizacije odgovornosti, preduslov su prosperiteta i stabilnosti svakog društva”, ističe se.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BobZeković
28.07.2024-14:56 14:56

Da gospodine Koprivica, Vi odlično primjenjujete onaj dio istorije, koji je dove do najvećih zala u Crnoj Gori. Trenutno ste u srbokrstaškom pohodu na istrebljenje Crnogoraca i Crnogorki, sa srpskim ratnim krstaškim hordama. Ali nijeste dobro i do kraja naučili istoriju. Svi ubilački, pljačkaški, fašistički, neljujdski, okupatorski pohodi na Crnu Goru, završili su porazom, zbog nesavladivog otpora Crnogoraca i Crnogorki. SPREMITE SE NA NOVI PORAZ, GOSPODINE KOPRIVICA, I VI I VAŠI NALOGODAVCI. CRNOGORCI I CRNOGORKE NEĆE DOZVOLITI NOVU 1918, NOVU VELIKU, NOVE VRANEŠKE DOLINE, i tako bezbroj srpskijeh zločina!

Jelena
28.07.2024-15:06 15:06

Nadam se da Vlado Jokic nije sa vama koji je svjestan i zna ko je pomagao u pokolju,to je SPC.