Četvrtak, 19 Septembra, 2024
Rubrika:

Koliko građana ima pravo glasa u Podgorici, koliko birača se doselilo, promijenilo ime, matični broj…

Vanredni lokalni izbori u Podgorici će se održati 29. septembra

Broj birača u biračkom spisku za lokalne izbore u Podgorici koji će biti održani 29. septembra je 145.734, i u odnosu na izbore od 11. juna 2023.godine je veći za 3.310.

To se navodi u numeričkom tabelarnom prikazu podataka o promjenama nastalim u zaključenom biračkom spisku u Glavnom gradu u odnosu na birački spisak po kome su održani prethodni izbori u Podgorici koji je objavilo Ministarstvo unutrašnjih poslova.

MUP navodi da je je 3.017 birača steklo biračko pravo punoljetstvom, njih 111 je prijavilo prebivalište u Crnoj Gori, a 182 su biračko pravo stekli prijemom u crnogorsko državljanstvo.

Za 2.383 birača je izvršena promjena upisa na osnovu prijave, odnosno odjave prebivališta u Crnoj Gori.

Broj birača brisanih po osnovu smrti je 1.987, gubitka crnogorskog državljanstva 12, dok je njih osmoro izbrisano zbog odjave prebivališta van Crne Gore.

Takođe, 1259 birača je promijenilo lično ime, a jednom biraču je promijenjen i jedinstveni matični broj.

Broj birača kojima je promijenjen datum prijave poslednjeg prebivališta je 54, dok je 10.340 birača promijenjeno biračko mjesto.

Na predstojećim vanrednim lokalnim izborima u Podgorici učestvuju liste “Vrijeme je za red“ – Stranka evropskog progresa Duško Marković; Dr Vuk Kadić – Pokret Naprijed; Evropski Savez – Boris Mugoša; „Riječju i djelom“ – Dr Nermin Abdić; „Preokret – Ovako više ne može“ – Srđan Perić; Evropa sad – Demokrate – “Još jače- prof. dr Saša Mujović”; Podgorička lista – Andrej Milović;  Crnogorska evropska partija – Novak Adžić; Za budućnost Podgorice – „Grad svih nas“; „Jakov Milatović – Za bolju Podgoricu“; Pokret podstanara Podgorica; U akciju – Budi svoj! – Biraj CGA; „Podgorica svih nas“ – Bošnjačka stranka

Vanredni lokalni izbori u Podgorici će se održati 29. septembra.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve