Utorak, 17 Septembra, 2024
Rubrika:

KIRIL AKTIVIRAO SVOJ SVETOSAVSKI RESURS: Perić morao da podrži ispostavu RPC u Ukrajini

Pismo podrške UPC, koja je samo subverzivna, ratnohuškačka ispostava Gunđajevove i Putinove RPC, bila je Perićeva operativna obaveza, odnosno zadatak.

Šef paramilitarne organizacije svetosavske sekte, poznate po subverzivnom obavještajno-operativnom djelovanju u službi velikosrpske hegemonije Prvoslav Perić Porfirije, uputio je pismo “snažne i i bezrezervne podrške” poglavaru Ukrajinske pravoslavne crkve (UPC) Onufriju povodom usvajanja Zakona o zaštiti ustavnog poretka u sferi djelovanja vjerskih organizacija.

Prema zakonu koji je usvojen  u utorak u ukrajinskom parlamentu, a koji je predsjednik Volodimir Zelenski juče potpisao, aktivnosti Ukrajinske pravoslavne crkve koja je lojalna Moskovskoj patrijaršiji na čelu sa šefom Kirilom Gunđajevom, mogu biti obustavljene.

Kako je ranije rekao predsjedavajući Skupštine Ukrajine Ruslan Stefančuk, prema nacrtu zakona, Ruska pravoslavna crkva biće zabranjena u Ukrajini.

Podrška koju je uputio Porfrije je očekivana, s obzirom da je takozvana SPC na čijem je čelu, samo ispostava RPC koju predvodi KGB operativac i glavni Putinov ratnohuškač Gunđajev.

Jasno je da su Ukrajinske vlasti prepoznale da je UPC Moskovske patrijaršije jedan od glavnih ako ne i glavni subverzivni mehanizam koji djeluje na destabilizaciji i okupaciji Ukrajine. Slično kao što Perićeva SPC djeluje na destabilizaciji regiona, sa posebnim akcentom na Crnoj Gori.

Šef RPC, operativne titule ’’Moskovski patrijarh’’ Kiril Gunđajev, još od početka ruske agresije na Ukrajinu pravda ruski rat kao dio “svete borbe” da se spriječi liberalno ideološko širenje Zapada, što predstavlja školski primjer propagandnog djelovanja agitacije i ideološkog inžinjeringa.

Kiril, koji snažno podržava ruskog diktatora Vladimira Putina, na ovaj način samo sprovodi operativnu matricu koju je naučio još kao mladi agent KGB-a.

Važno je naglasiti da je aktuelni direktor svetosavske sekte – Prvoslav Perić – Porfirije, koordinator odnosa takozvane SPC sa obavještajnim službama, i važi za glavnog, visokorangiranog ruskog obavještajca u redovima ove organizacije.

Stoga je pismo podrške UPC, koja je samo subverzivna, ratnohuškačka ispostava Gunđajevove i Putinove RPC, bila Perićeva operativna obaveza, odnosno zadatak.

Portal Aktuelno više puta je pisao da RPC ozbiljno računa na takozvanu SPC kada je u pitanju subverzivno djelovanje u regionu Zapadnog Balkana, posebno u Crnoj Gori. SPC se decenijama dovodi u vezu sa tajnim službama, a operativci u mantijama su poznati kao najbolji terenski agenti, jer uživaju povjerenje među prostim i neupućenim narodom.

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BalkOnOpen
25.08.2024-10:09 10:09

4P – Prvoslav Perić Porfirije Prepodobni

BalkOnOpen
25.08.2024-10:18 10:18

kleromafia

01-crkvenjaci