Nedjelja, 8 Septembra, 2024
Rubrika:

Kažanegra Stanišić: Svaki pokušaj spoljnog uticaja na unutrašnje prilike Crne Gore biće dočekan s odgovarajućom reakcijom

Kako je navela, u izjavi Grlić Radmana za koju smatraju da je zasnovana na netačnim i neosnovanim argumentima

Nakon što je Hrvatska predsjednika Demokrata Aleksu Bečića proglasila personom non grata, reagovala je potpredsjednica te partije, Dragana Kažanegra Stanišić, poručivši da će svaki pokušaj spoljnog uticaja na unutrašnje prilike Crne Gore biti dočekan s odgovarajućom reakcijom.

“Poštovani gospodine Radman, dozvolite mi da istaknem nekoliko ključnih tačaka koje je važno razmotriti u vezi s vašim nedavnim izjavama”, poručila je Kažanegra Stanišić.

Ona je kazala da Crna Gora predstavlja suverenu i međunarodno priznatu državu, u kojoj se odluke donose unutar njenih demokratskih institucija i prema volji njenih građana.

“U tom kontekstu, svaki pokušaj spoljnog uticaja na unutrašnje prilike naše države će biti dočekan s odgovarajućom reakcijom, kako bi se zaštitila naša suverenost i integritet”, istakla je potpredsjednica Demokrata.

Kako je navela, u izjavi Grlić Radmana za koju smatraju da je zasnovana na netačnim i neosnovanim argumentima, ističu se sljedeći segmenti:

“Prvo, odluku o imenovanju bazena u Kotoru po Zoranu Gopčeviću donijela je Skupština opštine Kotor, a ne bilo koja politička stranka ili gradonačelnik Kotora. Zoran Gopčević je već bio počastvovan imenovanjem ulice odlukom Demokratske partije socijalista i Hrvatske građanske inicijative, što tada nije problematizovano s obzirom na tadašnje političke okolnosti. Ovo može ukazivati na promjenu u stavu u zavisnosti od političkog konteksta i subjekta koji vrši vlast u Kotoru”, kazala je Kažanegra Stanišić.

Takođe dodaje, nije smetalo ime Zorana Gopčevića, ni kada je zagrebački VK “Medvešćak” 2013. u Kotoru igrao na Memorijalnom turniru “Zoran Gopčević”, jer je tada ponovo na vlasti bila DPS i HGI.

“Drugo, što se tiče broda Jadran, ministar Krapović nije zabranio posjetu ovom brodu niti je ikada dobio zvaničan zahtjev. Brod Jadran je vlasništvo i simbol Crne Gore, njene Vojske i mornarice. Da li je uopšte upućen zahtjev pravim nadležnim organima po ovom pitanju, ostaje nedovoljno jasno”, upitala je ona.

Prema njenim riječima, što se tiče imenovanja ulice u Beranama, s indignacijim odbacujemo Vaše navode koji nisu zasnovani na lako provjerljivim činjenicama.

“Nadamo se da ćete u budućnosti biti pažljiviji u izjavama i poštovati suverenitet naše države, kao i demokratske procese koji se unutar nje odvijaju. Naš cilj je da zadržimo dobre odnose sa svim susjedima koji moraju počivati na međusobnom poštovanju ali ćemo uvijek reagovati na izjave koje ne korespondiraju sa činjenicama i imaju destabilizirajući karakter”, zaključila je Kažanegra Stanišić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BigJohnson
25.07.2024-20:33 20:33

Auuuu sto se gica ova Ljaljovica!