Ponedjeljak, 1 Jula, 2024
Rubrika:

Kalkavan čestitao dobijanje IBAR-a: Zaslužen uspjeh

Kalkavan je čestitao Crnoj Gori na dobijanju pozitivnog Izvještaja o procjeni ispunjenosti privremenih mjerila (IBAR), te ocijenio da je ovakav uspjeh zaslužen

Uspjeh naše države u procesu evropskih integracija može biti od značaja i za nama partnersku državu Tursku, sa kojom dijelimo strateške ciljeve, ocijenio je predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Duško Stjepović, koji je danas razgovarao sa ambasadorom  Turske u Crnoj Gori Barišom Kalkavanom.

Kalkavan je čestitao Crnoj Gori na dobijanju pozitivnog Izvještaja o procjeni ispunjenosti privremenih mjerila (IBAR), te ocijenio da je ovakav uspjeh zaslužen.

Stjepović je, kako je saopšteno iz Skupštine, izrazio zadovoljstvo sveukupnim bilateralnim odnosima Crne Gore i Turske, kao i intenzitetom saradnje na multilateralnom nivou. On je podsjetio na nedavno formiranje Grupe prijateljstva Skupštine Crne Gore sa Turskom, uz ocjenu da će ista pružiti dodatni doprinos u jačanju međusobnih veza.

“Stjepović je ukazao da ogroman broj iseljenika iz Crne Gore koji živi u Turskoj predstavlja dodatni razlog za dalje unapređenje već kvalitetne i konkretne saradnje dviju država”, navodi se u saopštenju.

Stjepović je iskoristio priliku da pozdravi uspješnu realizaciju vrijednih projekata od strane Turske agencije za međunarodnu saradnju i razvoj (TIKA).

Podsjećajući da je Turska jedan od glavnih investitora u Crnoj Gori, Kalkavan je izrazio zadovoljstvo razvijenim ekonomskim odnosima dviju država, te iskazao spremnost turske strane za realizaciju značajnih projekata u predstojećem periodu.

Kalkavan se osvrnuo na dosadašnje značajne posjete koje su realizovane u okviru parlamentarne saradnje Crne Gore i Turske, te predložio dalje intenziviranje parlamentarnih odnosa, kroz organizovanje razmjene posjeta odbora nadležnih za vanjske poslove i grupa prijateljstva, što je Stjepović snažno podržao.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve