Srijeda, 3 Jula, 2024
Rubrika:

KAČAVENDA ODLIKOVAN: Seksualne devijacije i ratnohuškanje su isplativa stvar u SS

Odlikovanjem Kačavende takozvana SPC je pokazala kakve ''vrijednosti'' promoviše i pri tom je dala zeleno svijetlo osumnjičenim pedofilima, kriminalcima, zločincima i seksualno devijantnim ratnohuškačima da šire svetosavske ideje o ''vrlini i pobožnosti''.

Parapolitička organizacija i obavještajno-operativna ispostava ”srpskog sveta” za terensko djelovanje – svetosavska sekta (SS) poznata i pod akronimom SPC, iz dana u dan sve više pokazuje da baštini i radi na afirmaciji pravih svetosavskih vrijednosti.

O njegovanju najviših svetosavskih ideala kao što su pedofilija, razvrat, seksualne devijacije i ratnohuškanje od strane SS, javnost je imala priliku da svjedoči prije dva dana kada je odlikovan jedan od najvećih duhovnika ove organizacije Vasilije Kačavenda.

Kako je javio bilten srpske BIA-e kodnog naziva Večernje Novosti, ”episkop šumadijski Jovan je, u Kragujevcu, odlikovao umirovljenog episkopa zvorničko-tuzlanskog Vasilija najvišim uzdarjem te eparhije Srpske pravoslavne crkve – Ordenom šumaričkih mučenika”.

Bilten BIA-e donosi radosne vijesti!

U biltenu BIA-e se dalje navodi da je ”vladika šumadijski učinio to pošto je sa vladikom Vasilijem služio parastos pogroma Kragujevčana, pre svega đaka, od fašista u oktobru 1941. godine”.

Vasilije Kačavenda iako zvanično umirovljen 2013. godine i dalje je po svemu sudeći veoma aktivan. Ova kontroverzna figura koja važi za ”hodajućeg sveca” SS, je sinonim za razvrat, blud, raskalašan život u luksuzu i prije svega pedofiliju u okviru takozvane SPC.

Dokazani perverznjak

Grupa državljana Srbije i Bosne i Hercegovine je početkom marta 2018. godine pred Visokim sudom u Londonu zvanično podnijela tužbe protiv SPC zbog svešteničke pedofilije kojoj su bili izloženi unutar te vjerske institucije.

Kačavenda vrši svoju svetu misiju širenja božije riječi

Među trojicom tužilaca je i Bojan Jovanović, nekadašnji đakon koji je prije nekoliko godina javno optužio prije dva dana odlikovnaog vladiku Zvorničko-tuzlanske eparhije Kačavendu da ga je seksualno uznemiravao i tražio od njega da mu podvodi dječake.

Uprkos Jovanovićevom svjedočenju u brojnim medijima, ali i pred Sinodom Srpske pravoslavne crkve, kako se u javnosti oslovljaval Bord direktora SS, kao i kompromitujućim video snimcima Kačavende sa jednim mladićem koji su procurili u javnost, crkveni funkcioner nije krivično odgovarao. Sinod SPC ga je penzionisao 2013. godine iz, kako je tada navedeno, zdravstvenih razloga.

Nakon što su u javnosti isplivali njegovi eksplicitni snimci sa jednim mladićem, Kačavenda je smislio genijalan izgovor na kojem bi mu pozavidio i arhitekta srBske lažavine Dobrica Ćosić – navodno je rekao da je na snimku njegov dvojnik!

Svetac koji hoda Kačavenda i Joanikije MIćović koji je 2012. bio na čelu komisije SPC za prikrivanje slučajeva pedofilije

Bojan Jovanović takođe je tvrdio da je mladi bogoslov Milić Blažanović ubijen zato što nije htio da spava da vladikom Kačavendom.

“Taj mladić je zbog toga poslan u kažnjenički manastir Papraća kod Šekovića. Bolje uslove za život imali su logoraši nego oni koji su tamo. Po zvaničnoj verziji, Milić se raznio bombom, ali to nije istina. On je bio dijete, bombu nije imao. Pitao sam Kačavendu za taj slučaj, a on mi je odgovorio da o tome neće da priča, da je Milić bio bolestan i da sa tim nema ništa”, ispričao je Jovanović i otkrio da je sa jednim starijim sveštenikom našao dio tijela nesretnog Blažanovića i da su ga stavili u mali sanduk i tajno sahranili u manastirskoj porti, tokom noći.

Osim optužbi za pedofiliju, Kačavenda je poznat po raskošnom životu koji više liči na život ekstravagntne filmske zvijezde.

Ratnohuškački podvizi

Kačavenda je osim po raskalašnom stilu života i seksualnoj devijantnosti poznat i po ratnohuškačkim podvizima. Početkom rata u Bosni i Hercegovini Kačavenda je u Bijeljini držao ratnohuškaške govore i javno podržavao politiku Radovana Karadžića. Kod Kačavende su dolazili pripadnici vojnih i paravojnih formacijama i referisali mu ”koliko je džamija poravnato”.

„Prošao sam asfaltnim putem Jadar-Petriča. Ugledao sam minaret do nebesa. Mislim da je on jutros poravnat. Trebao je biti“, rekao je general Miodrag Živanović, dok je 13. jula 1995. godine, u kući Zvonka Bajagića, izvještavao vladiku Vasilija Kačavendu o akciji u Srebrenici.

Zvorničko-tuzlanski vladika, koji će kasnije postati sinonim za seksualnu izopačensot i lanac pedofilije u SPC, samo se osmjehnuo. Kasnije tog dana Kačavenda će služiti liturgiju u vlaseničkoj crkvi.

„Ja želim da čestitam generalu i preko vas hrabroj srpskoj vojsci i vojskovođama. I mnogim našim Obilićima. Koji su u svakoj prilici spremni teći i oteći, i na strašnom mjestu ostajati u odbrani vječnih ideala, vjere naše pravoslavne imena Srbinovog i otadžbine. Koji hrabro nose krst časni, da bi dobili slobodu zlatnu“, reći će vladika Vasilije.

Odlikovanjem Kačavende takozvana SPC je pokazala kakve ”vrijednosti” promoviše i pri tom je dala zeleno svijetlo osumnjičenim pedofilima, kriminalcima, zločincima i seksualno devijantnim ratnohuškačima da šire svetosavske ideje o ”vrlini i pobožnosti”.

B.K.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

8 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Pe Pera
19.06.2024-07:50 07:50

A B.K. mu držao sviheću pa zna sve?! Ne mlatite više paznu slamu jer kad jednom odete tamo gore sve laži će vam se mjeriti.

Kortomalteze
19.06.2024-09:40 09:40
Reply to  Pe Pera

Postoje javni snimci njegovih podviga seksualne prirode,umalo nije izabran za serbskog patrijarha,to je Dacic sprijecio,podjelivsi vladikama iskopiran dosije.Mali savjet dont shit.

Kotor
19.06.2024-10:49 10:49
Reply to  Pe Pera

Smeće jedno besramno. Pošalji ti Kačavendi svoje dijete ili unuče ako si se kotio (izvinjavam ti se djeci ili unucima).

Evidence
19.06.2024-10:29 10:29

I ‘tice na grani ‘pjevaju’ da je SS, poznata pod akronimom SPC, leglo zločinaca, razvrata i pedofila. Pitanje je: koji smo mi narod, da i dalje vjerujemo, bar sudeći po statiskim podacima?, toj fašističkoj, zločinačkoj, militantnoj organizaciji, koja sa Hrišćanstvom veze nema. “Pučina je stoka jedna grdna”.

Strasno
19.06.2024-16:27 16:27

Ima li radja, ne znam, Ali ce ovaj u. paklu goreti.

Plamenac
19.06.2024-19:13 19:13

Pahomije Gacic ne samo da i dalje -radi- s djecom vec je i odlikovan… Vasilije Kacavenda takodje…Episkop šumadijski Jovan je, u Kragujevcu, odlikovao umirovljenog episkopa zvorničko-tuzlanskog Vasilija najvišim uzdarjem te eparhije Srpske pravoslavne crkve – Ordenom šumaričkih mučenika”. U biltenu BIA-e se dalje navodi da je ”vladika šumadijski učinio to pošto je sa vladikom Vasilijem služio parastos pogroma Kragujevčana, , od fašista u oktobru 1941. godine”.. Samo nam SPC nije rekla da ti Fasisti iz Sumarica nisu bili Nijemci vec Srbi Ljoticevci pod komandom Marisava Petrovica..Zrtve su bili ROMI…Bilo je 40 Romske djece skolskog uzrasta pa je zlocin prikazan kao… Pročitaj više »

Krsto
19.06.2024-22:26 22:26

Kacavenda je u penziji iz zdravstenih razloga..Boli ga *****c

SPC – organizacija koja nagrađuje pedofiliju i seksualne perverzije – Pasus
26.06.2024-15:30 15:30

[…] desetak dana tzv. SPC je odlikovala perverznjaka, ratnohuškača i pedofila ogrezlog u bludu, razvratu i ljubavi prema materijalnom […]