Nedjelja, 8 Septembra, 2024
Rubrika:

Jokić: Neobilježavanje Dana opštine Berane potvrda nefunkcionalnost lokalne vlasti i njihove borbe za fotelje

Prema njegovim riječima, činjenica da već nekoliko mjeseci traje kriza vlasti u Beranama (DF – Demokrate) ne može i ne smije biti izgovor da se ne organizuje svečana sjednica

Svijetli praznik iz bogate tradicije Berana – 21. jul, koji je, zasluženo, i dan naše opštine, po prvi put neće biti obilježen svečanom sjednicom od strane Skupštine opštine Berane, saopštio je Branislav Jokić, odbornik DPS-a u SO Berane.

Prema njegovim riječima, činjenica da već nekoliko mjeseci traje kriza vlasti u Beranama (DF – Demokrate) ne može i ne smije biti izgovor da se ne organizuje svečana sjednica. Demokratska partija socijalista u kontinuitetu upozorava na katastrofalno loše rezultate aktuelne lokalne vlasti i na činjenicu da „rogovi u vreći“ ne mogu uspješno upravljati našim gradom.

“Nefunkcionalnost lokalne vlasti je dostigla tačku ključanja, te odluku da se ne organizuje svečana sjednica možemo sagledavati samo kao finale njihove borbe za fotelje”, kazao je Jokić.

Ova vlast, kako je naveo, osim što izbjegava priliku da saopšti rezultate svoga rada u prethodnoj godini, a oni su katastrofalno loši, nema ni osjećaj odgovornosti pred građanima a ni petlju za suočavanjem sa istinom. Ova ucjenjivačka družina, koju prevashodno zanimaju samo funkcije, želi da se uklopi u sve izraženije pokušaje revizionizma naše slavne antifašističke istorije, stavljajući ovaj slavni datum u drugi plan. Demokratska partija socijalista će uvijek biti snažna brana za realizaciju takvih planova.

“Upozoravamo ovu neodgovornu družinu u raspadu, kao i predsjednika Skupštine opštine Miluna Rmuša (Demokrate), da ne potcjenjuju građane, da se manu igara bez granica, da smognu snage da priznaju svoju nesposobnost, nefunkcionisanje, te da sazovu sjednicu na kojoj ćemo skratiti mandat odbornicima, ali, svakako, organizovati i svečanu sjednicu, na kojoj ćemo iskazati dužno poštovanje prema ljudima i velikim datumima Berana”, poručio je Jokić.

On je predsjednika Skupštine opštine pozvao da ne dozvoli da manipulacije koje dolaze od pojedinaca iz lokalne vlasti u raspadu nadjačaju Vašu i obavezu svih nas koju imamo prema 21. julu – Danu opštine Berane.

“Vaša međupartijska i lična ucjenjivanja i uslovljavanja i želje za funkcijama po svaku cijenu ne smiju biti prioriteti u moru nagomilanih problema u gradu. Prioritet su prijevremeni lokalni izbori na kojima će građani vama neodgovornima reći – zbogom”, zaključio je Jokić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve