Srijeda, 3 Jula, 2024
Rubrika:

Jakič: Crna Gora razljutila Hrvatsku i EU zvaničnike do te mjere da razmišljaju o povlačenju potpore za proširenje

Nekadašnji ministar odbrane Slovenije i poslanik u Evropskom parlamentu poručuje da je u našoj državi postignut cilj isprepletene političke igre proruskih i antievropskih vladajućih stranaka

Cilj isprepletene političke igre proruskih i antievropskih vladajućih stranaka u Crnoj Gori je postignut – poručio je nekadašnji ministar odbrane Slovenije i poslanik u Evropskom parlamentu Roman Jakič nakon što je u crnogorskom parlamentu usvojena Rezolucija o genocidu u Jasenovcu.

On je podvukao da je Crna Gora donijela nepotrebnu rezoluciju i time razljutila Vladu Hrvatske i EU zvaničnike – do te mjere, kako je rekao, da razmišljaju o povlačenju potpore Crne Gore za proširenje.

”A sada će pred svojom javnošću u CG, koja u gotovo 80 posto slučajeva podržava članstvo CG u EU tvrditi da je prepreka Hrvatska i EU a ne oni i njihovi “gospodari” u Moskvi”, istakao je Jakič.

Podsjećamo, predsjednik Evropskog savjeta Šarl Mišel otkazao je zakazanu posjetu Crnoj Gori zbog usvajanja Rezolucije o Jasenovcu. Umjesto toga, predsjednik Crne Gore Jakov Milatović sastaće se sa njim sjutra u Briselu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Krupa
01.07.2024-19:45 19:45

Već kad svi znaju i vrebci na grani da je iznudjena nekakva dekleracija sa očitom namjerom, postavlja se pitanje discipliniranja nevinog .
A nevini su : pa naravno vrebci sa grane.
Od EU zvaničnika se očekuje dribling a od Hrhr…. da budu iznad situacije i pokažu da su lafovi. a ne primitivci.!