Subota, 5 Oktobra, 2024
Rubrika:

Izabrano rukovodstvo CEP Podgorica: Čuvaćemo Ivanbegovinu i barjak Crnojevića da se vječno vije u sred Podgorice

CEP je politička okosnica i kičma crnogorske države koji će štititi crnogorske džavne interese i njen mulitetnički karakter koji je ugrožen, razvijati mir i ljubav nmeđu narodima i pripadnicima različitih vjera

Izborna konvencija Crnogorske evropske partije za Podgoricu održana je danas je u hotelu “Hilton”.

U uvodnom izlaganju, predsjednik Crnogorske evropske partije Novak Adžić, između ostalog, kazao je:

“Crna Gora je država svih njenih građana, jednakopravno, no treba, pored toga znati i prihvatiti objektivnu činjenicu da nema i ne može bitu Crne Gore bez Crnogorki i Crnogoraca i da Crna Gora od iskona i za buduće vjekove može opstati samo onda kada se poštuju prava svih građana, nacija i religija u Crnoj Gori, u punom kapacitetu i u kojoj je nosilac suvereniteta u državi građanin.

“Mi smatramo da u Crnoj Gori, postoje i da su intenzivni stalni pokušaji asimilacije i negacije crnogorske nacije. Naravno, to se čini od raznih velikosrpskih struktura”, kazao je on.

Kako je ocijenio, uprkos tome mi jasno poručujemo da je crnogorska nacija uvijek bila žilava, vazda jaka u otporu negaciji i asimilaciji. Crna Gora je višenacionalna i viševjerska država i društvo i to niko ne može dovesti u pitanje. Put našeg uspjeha je u jasnoj ideologiji i čistoj politici sa čistim ljudima i samo u zdravom kompomisu u podijeljenom društvu, ali samo ako je to u interesu Crne Gore. Van toga sve bi bilo promašaj. Sa ovim režimom zdravi kompromis je očito iluzija.

“Ali, čisti kompromis je moguć među suverenističkim političkim snagama i CEP je otvoren za dijalog u tom smislu za dobro Crne Gore. Mi smo partija koja okuplja patriote svih vjera i nacija u Crnoj Gori. Jednako, bez diskriminacije. Odani smo Crnoj Gori i borićemo se za njen sveukupni napredak. I naravno, za prosperitet Podgorice i njenjih građana u ekonomskom, socijalnom, kulturnom i svakom drugom smislu”; ocijenio je Adžić.

Potpredsjednik Vanja Popović i budući počasni potpredsjednik istakao je “da je CEP politička okosnica i kičma crnogorske države koji će štititi crnogorske džavne interese i njen mulitetnički karakter koji je ugrožen, razvijati mir i ljubav nmeđu narodima i pripadnicima različitih vjera”.

Potpresjednik CEP-a Stevo Vučinić kazao je:

“Neka je svima nama srećan dan osnivanja opštinskoga odbora CEP-a u Podgorici, gradu koji duže od milenijuma śedoči nas i naše postojanje kao naroda i države, i stoga svjesni svoje povjesne odgovornosti, čuvaćemo Ivanbegovinu i barjak Crnojevića da se vječno vije u sred Podgorice”.

Podpredsjednik CEP-a dr. Svetozar Savić je istakao “Iako bi politika trebala da bude ozbiljna djelatnost kojom se uređuju naši unutrasnji odnosi kao i odnosi sa susjedima, tako da život u društvu učini podnošljivim, nažalost, današnja crnogorska politika da nije tužna bila bi komična”.

Član predsjedništva Ramo Adrović, dotakao se tri teme i kazao “budućnost Crne Gore je u razvoju ekonomije. Stoga će CEP biti posvećen privrednom razvoju Crne Gore koji će joj jedini donijeti opšti prosperitet, dok je Crna Gora bila, biće i ostaće slobodna i nezavisna”.

Član predśedništva CEP-a dr. Dragan Žarković je kazao:

“Kada smo se prvi put na ovom istom mjestu okupili, znali smo da naš rad neće biti lak. Ideje koje smo još tada promovisali kao temeljne partijske principe i iza kojih smo od početka hrabro stali, u direktnoj su suprotnosti sa strukturama koje trenutno vladaju našom jedinom Domovinom. Uticaj vjekovima prisutnih stranih subjekata, veoma vidljivih u: obavještajno-propagandnim, vojno-policijskim, naučno-obrazovnim, a posebno crkveno-vjerskim strukturama, danas je najizraženiji od izglasavanja suverenosti Crne Gore. Posebno zabrinjava što je u osnovi tih uticaja anticrnogorstvo u svakom smislu i što se njihov spektar djelovanja neprestano širi i jača u državnim institucijama”.

Član predsjedništva Danilo Brajović, kazao je:

“Crnogorska Evropska Partija je crnogorska i evropska, bori se za poštovanje Ustava CG, građansko uređenje države, te je i građanska, đe će sa nama čiji su je preci, ne tako davnih godina krvlju branili, i naše poštovane nacionalne manjine, uživati u Evropskoj Crnoj Gori, jednakoj za sve. Jer CEP ne traži nikakav poseban tretman za Crnogorce, nego samo jednakost za sve!

Član predsjedništva dr. Srđan Plamenac je istakao

“Moj predak Vojvoda Ilija Plamenac, je bio prvi gradonacelnik Podgorice.Podgorica je nastala na prostoru Duklje najstarije drzave na ovim prostorima. Time treba da se ponose gradjani Podgorice. Trenutno je na sceni kradja crnogorskog identiteta. Srpski istoricari prisvajaju Duklju i dukljanskog kralja Bodina.

Protiv toga se mi CEP-u svaki dan borimo i necemo dozvoliti falsifikovanje crnogorske povijesti. CEP je prva partija koja je iskreno prepoznala znacaj Dijaspore za Crnu Goru, zbog toga Dijaspora i ocekuje puno od CEP-a. Vi znate da jos jedna Crna Gora zivi van njenih granica, da je ona jedna od najacih privrednih grana CG, sa doprinosom vecim od jedne milijarde euro”.

Igor Marković zamjenik predsjednika OO CEP-a Nikšić je istakao da se moramo boriti da povratio dostojanstvo crnogroske države koje je ugroženo i svaki dan se ugrožava od nove vlasti.

Član predsjedništva CEP-a Nebojša Marković, je kazao:

“Mi smo odlučni da se branimo od sramote i poniženja koje nam ovi kvislinzi svakodnevno priređuju. Odlučni smod a svoje viteške domove ne ukaljamo kako se po Crnoj Gori ne bi igralo izdajničko kolo. Zato CEP-ova ideja je ideja o prkosu i ljubavi prema Crnoj Gori. Ideja koja će srušiti ovu podaničku valdu u Podgorici i prezrijeti ove takozvane polupismene takozvane velikodostojnike, te im trajno udariti biljeg sramote i izdajništva”.

Član predsjedništva CEP-a dr. Rade Ratković, je kazao:

“Glavni grad je u periodu tranzicije, vjerovatno jednini, doživio impozantan kvalitativni i kvantitativni razvoj, postao centar gradskog turizma, koji je u tranziciji jednini bilježio dobitke i stabilno pozitivno poslvanje. Ima potencijale postati: grad kulture i zabave, grad biznisa i poslovnih događaja, aktivnosti i zdravlja, grad za sva godišnja doba, sa brojnim turističkim proizvodima: biznis putovanja i događaji, touring, događaji i kultura, sport i rekreacija, gastronomije i enologije. Došli su, međutim, rušioci i odmah započeli riverc vožnju, što jedino znaju.

Ovaj odbor i cijeli CEP u saradnji sa svim siverenističkim i građanskim snagama, jedini može Glavni grad i cijelu Crnu Goru povesti putem stabilnosti, razvoja i Evropskih integracija. Siguran sam da će građani ovoga puta izabrati žito umjesto kukolja!”.

Član predsjedništva Goran Čolović je kazao da je “Situacija u društvu, koja se ogleda u više nego alarmantnoj političkoj zbilji krajnje je zabrinjavajuća. Svi mi koji se borimo za naš jedini ideal, državu Crnu Goru, koja baštini sve demokratske principe, zbog navedenih situacija, prinuđeni smo na snažan demokratski odgovor. Stoga, zajedničkim snagama moramo raditi na ostvarenju ciljeva zacrtanih od osnivanja našeg CEP-aevropskih naroda, a ne da stagniramo čekajući lažna obećanja koja krajnje paušalno iznose Spaić i ostali rušitelji jedine nam domovine! Sve za Crnu Goru-Crnu Goru ni zašto!!!”.

Član predsjdništva Aleksandar Šćekić kazao je “Ukoliko sagledamo političku scenu u Crnoj Gori primijetit ćemo dvije frakcije, prvi su oni koju su vršili vlast 30 godina i koji su videvši od nas u nazivima partija ubacili prefiks ,,evropski’ misleći da ih narod nece prepoznati, međutim narod zna da smo mi jedini i pravi borci za očuvanje Crne Gore I njenog evropskog puta. Oni drugi su agentura ruske i srpske službe i njih nije potrebno komentarisati, mrze simbole i Državu podrivaju je i rade za korist druge a takvi se svuđe u svijetu zovu izdajnicima. CEP ima zdravu infrastrukturu radimo na tome da osnujemo odbore u svakoj opštini, a ukoliko bi se danas desili izbori budite uvereni da ćemo biti parlamentarna partija”.

Član Glavnoga odbora Branislav Baćko Lekić, kazao je “Zadovoljan sam sto se formirao CEP stranka sa crnogorskim prefiksom, ali koja je ujedno i evropska, multikofesionalna, multietniČka, ali i crnogorska. Nema u zadnjih 30 godina razlike u napadima na Crnogorce, CPC, crnogorski jezik, crnogorsku drzavu. Prije su bili mladi i lijepi, a sada su mladi podmukli, sa pokvarenim osmijehom, lažovi, izdajnici i veljeizdajnici. Ako se neko pita ko će pobijediti na sledećim, veoma bliskim izborima reći cu: Pobijediće Crnogorci, zajedno sa svojom braćom Muslimanima, Hrvatima, Bošnjacima, Albancima i Srbima kojima je Crna Gora jedina domovina. Pobijediće zajedno sa Crnogorskom evropskom partijom, Srbima kojima je Crna Gora jedina domovina, a himna Oj svijetla majska zoro i crveni barjak sa zlatmim orlom svetinja”.

Pozdravne telegrame su poslali: član predsjedništva Sabah Čolović koji je u telegramu istakao ,,Crnogorska evropska partija je za nepunih šest mjeseci od osnivanja bez ikakvih finansijskih sredstava,sa jednom ogromnom zeljom i ljubavi prema CG svih njenih osnivača i svih članova partije uspjela da održi konvencije i osnuje opštinske odbore. CEP je uvećala svoje članstvo na nivou partija koje imaju dvadesetak godina postojanja.’’

Član predsjedništva Radoš Dubljanić i član Glavnoga odbora Zaim Dervišević su i telegramu istakli ,,Iz dubine srca Vas pozdravljamo i zelimo Vam uspješan rad uz nadu da će nasa domovina CG napokon zahvaljujući ,prije svega Vašem i našem instinskom patriotskom trudu ozivjeti staru slavu i cast.’’

Član predsjedništva Aleksandar Kapisoda je poručio “Prije 100 godina Mahatma Gandhi je oslobodjen iz zatvora, simbolizirajuci borbu za slobodu i pravdu – vrijednosti koje i mi danas 100 godina kasnije dijelimo i promovišemo. Podgorica je grad koji je preživio mnoge izazove uključujuci i Podgoričku skupstinu 1918. Odluka te Skupštine da ukine CG i pripoji je Srbiji, donijeta je suprotno tada važećem Ustavu i njenom pravnom poretku. Ta odluka nije ugasila nas duh, našu zelju za slobodom i suverenitetom. Crnogorski narod koji je vjekovima bio samostalni istorijski činilac, nije zaboravio svoju prošlost i svoju borbu.’’

Član predsjedništva Olivera Zorić je uputila poruku da ,,Ne tako davno, na ovom istom mjestu podigli smo Crnogorke i Crnogorce svih vjera i nacija na noge kojima je CG jedna jedina domovina. Odlucno smo rekli NE razbijanju i unišstavanju našeg BISERA Evrope, a kojoj pripadamo i dijelimo njene demokratske vrijednosti. Biti hrabar je ludost, biti hrabar i mudar je znanje, a biti hrabar, mudar i rječit je moć koju vjerujem posjeduje naša Crnogorska evropska partija uz neograničenu ljubav prema domovini.’’

Na kraju su se obratili izabrani rukovodioci OO CEP-a Podgorice.

Član predsjedništva i izabrani sekretar Podgoričkoga odbora Boris Marinović koji je kazao da će upotrijebiti sve svoje snage da “CEP bude relevantna plitička snaga sposbna da zašti crnogorske državne i nacionalne interese”.

Izabrana zamjenica predsjednice Opštinskoga odbora CEP-a u Podgorici Sara Gašić je istakla “CG je doživjela poharu ,u svakom smislu te riječi, i to od onih koji sjede i koji su sjedjeli na vodećim funkcijama našeg drustva. Populističkih govora i propagandi smo se prezasitili, potrebna je bila zdrava patriotska struktura koja ce stati na branik odbrane nacionalnih interesa.’’

Na kraju se obratila potpredsjednica CEP-a i izabrana predśednica Opštinskoga odbora Podgorice Ivona Petrović riječima ,,Sa ponosom predstavljam Crnogorsku evropsku partiju, jer su u ovoj partiji ljudi koje izdvaja visok moralni integritet i profesionalni ugled. Naša partija se naravno ne oslanja iskljucivo na iskusne članove,već i na omladinu koji jesu stub društva i njihove ideje i pristupe. Ističem da CEP zbilja može i ima kapacitet i stručnost da vodi CG. Imamo definisane vrijednosti kojima težimo, a prije svega to je put u EU.

NA KONVENCIJI JE IZABRANO RUKOVODSTVO I ČLANOVI OO CEP-a PODGORICE:

Predśednica Ivona Petrović
Zamjenica predśednice Sara Gašić
Sekretar Boris Marinović

ČLANOVI:
1. Benjamin Adrović
2. Lazar Popović
3. Srećko Tomanović
4. Budo Razić
5. Nebojša Vučinić
6. Slobodan Petrović
7. Slavojka Boljević
8. Milica Bulatović
9. Dubravka Duletić-Baštrica
10. Dragoljub Dragan Marković
11. Darko Vujošević
12. Zoran Vujošević
13. Sreten Petrović

ČLANOVI OO CEP-a PODGORICE PO FUNKCIJI SU:

1. Stevo Vučinić
2. Ivona Petrović
3. Sandra Bugarin
4. Marko Daković
5. Boris Marinović
6. Goran Miranović
7. Ramo Adrović
8. Zlatko Bulić
9. Vladimir Mićković
10. Dragan Žarković
11. Viktor Mihailović
12. Nikolina Đuričković
13. Nataša Karadžić
14. Branislav Baćko Lekić
15. Đuro Vučinić
16. Zoran Damjanović
17. Radovan Popović
18. Sreten Đuretić
19. Marko Radusinović

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve