Utorak, 24 Septembra, 2024
Rubrika:

Ivanović pozdravio usvajanje Pakta za budućnost

''Tokom svog učešća na navedenom panelu, potpredsjednik Ivanović je upoznao visoke predstavnike država članica UN o naporima koje Crna Gore preduzima kako bi ispunila ciljeve održivog razvoja i na taj način dala svoj doprinos u implementaciji Agende 2030'', kazali su iz njegovog kabineta

Potpredsjednik Vlade za vanjske i evropske poslove Filip Ivanović,  prilikom jučerašnjeg plenarnog dijela „Samita za budućnost“ pozdravio je usvajanje „Pakta za budućnost“ i konsenzus postignut tim povodom,  istakavši da je u pitanju ambiciozan dokument koji treba da ponudi smjernice za rješavanje globalnih izazova, saopšteno je iz njegovog kabineta.

“Iskazavši podršku naporima generalnog sekretara UN i njegovoj „Novoj agendi za mir“, potpredsjednik Ivanović je u svom govoru pozvao na jačanje uloge UN u procesu razoružanja, akcentujući značaj kolektivne bezbjednosti u kontekstu prevencije konflikta”, dodaje se u saopštenju.

Takođe je, kako su kazali, naglasio da aneksi „Pakta za budućnost“ – „Globalni digitalni sporazum“ i „Deklaracija za buduće generacije“ – predstavljaju smjernice za premošćavanje svjetskog digitalnog jaza i šalju snažnu poruku motivacije o jačanju učešća mladih u procesu donošenja odluka.

Istog dana, Ivanović uzeo je učešće na interaktivnom dijalogu u okviru „Samita za budućnost“, tematski naslovljenom „Budućnost počinje sada: unaprjeđenje globalnog sistema za sadašnje i buduće generacije“.

“Tokom svog učešća na navedenom panelu, potpredsjednik Ivanović je upoznao visoke predstavnike država članica UN o naporima koje Crna Gore preduzima kako bi ispunila ciljeve održivog razvoja i na taj način dala svoj doprinos u implementaciji Agende 2030”, kazali su iz njegovog kabineta.

U sklopu svojih aktivnosti tokom „Samita za budućnost“, kako se zaključuje u saopštenju, Ivanović je učestvovao na prijemu na visokom nivou za šefove delegacije u organizaciji Njemačke i Namibije, tokom kojeg je imao kraći razgovor s kancelarom Njemačke Olafom Šolcom.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve