Ponedjeljak, 16 Septembra, 2024
Rubrika:

Ivanović – Lajčak: Realistična mogućnost da Crna Gora 2028. godine postane članica EU

Ivanović je zahvalio Lajčaku na kontinuiranom zalaganju na afirmaciji evropske budućnosti Zapadnog Balkana i dodao da Crna Gora ostaje u potpunosti posvećena ispunjavanju obaveza iz evropske agende

Mogućnost da Crna Gora 2028. godine postane članica Evropske unije je realistična, ocijenio je specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslav Lajčak u razgovoru sa potpredsjednikom Vlade za vanjske i evropske poslove Filipom Ivanovićem.

Kako je saopšteno, oni su razgovarali na marginama Bledskog strateškog foruma.

Ivanović je zahvalio Lajčaku na kontinuiranom zalaganju na afirmaciji evropske budućnosti Zapadnog Balkana i dodao da Crna Gora ostaje u potpunosti posvećena ispunjavanju obaveza iz evropske agende.

“Mogućnost da Crna Gora 2028. godine postane članica Evropske unije je realistična”, ocijenio je Lajčak.

On je naglasio da je, u tom smislu, od ključne važnosti da Crna Gora nastavi sadašnji momentum, kao i da ostane fokusirana na prioritetni cilj – članstvo u EU.

Lajčak je čestitao Crnoj Gori na dobijanju IBAR-a i istakao da je napredak koji Crna Gora ostvaruje prepoznat u Evropskoj uniji i zemljama članicama i da predstavlja podsticaj za zemlje kandidate za članstvo iz regiona.

“Na sastanku je razgovarano i o aktuelnim regionalnim prilikama”, zaključuje se u saopštenju Kabineta potpredsjednika Vlade za vanjske i evropske poslove.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Cetinje
03.09.2024-13:01 13:01

Gospodine Lajčak bolje da ste tu ruku mentuli u kantu balega nego kome ste je pružili.