Četvrtak, 19 Septembra, 2024
Rubrika:

Ibrahimović-Murtezani: Regionalna saradanja doprinosi ubrzanju procesa evropske integracije

''Kao države koje dijele evropske i evroatlantske vrijednosti, Crna Gora i Sjeverna Makedonija blisko sarađuju na bilateralnom planu i njeguju politički dijalog na visokom nivou'', ocijenili su sagovornici

Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova Ervin Ibrahimović sastao se danas sa ministrom evropskih poslova Republike Sjeverne Makedonije Orhanom Murtezanijem.

“Kao države koje dijele evropske i evroatlantske vrijednosti, Crna Gora i Sjeverna Makedonija blisko sarađuju na bilateralnom planu i njeguju politički dijalog na visokom nivou“, ocijenili su sagovornici.

Saglasili su se da je napredak Crne Gore na evropskom putu, kroz dobijanje pozitivnog IBAR-a, dobra vijest za sve zemlje kandidate i da predstavlja podsticaj još bližoj regionalnoj saradnji.

Ibrahimović i Murtezani su kazali da su intenzivni kontakti na bilateralnom planu i u okviru brojnih regionalnih inicijativa, jasna potvrda prijateljskih odnosa i obostrane posvećenosti unaprjeđivanju sveukupnih međudržavnih veza.

Uz osvrt na zajedničke vanjskopolitičke prioritete, istakli su važnost ubrzanja procesa pridruživanja Evropskoj uniji, te konstatovali da postoji prostor za frekventniju komunikaciju na polju razmjene znanja i iskustava vezanih za sam pregovarački proces

S tim u vezi, ukazali su i na značaj implementacije prioritetnih regionalnih agendi koje doprinose ubrzanju evropske integracije.

Govoreći o ostalim temama iz domena bilateralnih odnosa, izražena je zainteresovanost za ostvarivanje intenzivnije saradnje u oblastima ekonomije, poljoprivrede, prehrambene industrije, energetike i kulture.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve