Četvrtak, 19 Septembra, 2024
Rubrika:

Ibrahimović: Članstvo u EU prioritet, jedan od četiri stuba vanjske politike

Iz MVP su naveli da tokom susreta bilo je riječi i o parlamentarnoj saradnji i doprinosu grupa prijateljstva, kao i mogućnostima koje, za bližu saradnju, pružaju oblasti kulture i obrazovanja

Članstvo u Evropskoj uniji (EU) apsolutni je prioritet i jedan od četiri stuba vanjske politike, uz aktivno i kredibilno članstvo u NATO-u, poručio je ministar vanjskih poslova Ervin Ibrahimović tokom današnjeg susreta sa ambasadorom Irana na nerezidentnoj osnovi, Rašidom Hasanom Pur Baieom.

Ibrahimović je upoznao ambasadora s napretkom u ključnim vanjskopolitičkim prioritetima Vlade, istakavši da je članstvo u Evropskoj uniji apsolutni prioritet i jedan od četiri stuba vanjske politike, uz aktivno i kredibilno članstvo u NATO-u, unaprjeđenje dobrosusjedskih odnosa i regionalne saradnje i jačanje uloge na multilateralnom planu.

U saopštenju dostavljenom iz MVP navodi se da je ambasador Pur Bae kazao da postoji potencijal za aktivniju bilateralnu saradnju u brojnim oblastima, posebno u ekonomiji i turizmu, ukazavši na važnost dijaloga i susreta na visokom nivou, kako bi se razgovaralo o pitanjima od interesa za građane dvije države.

Iz MVP su naveli da tokom susreta bilo je riječi i o parlamentarnoj saradnji i doprinosu grupa prijateljstva, kao i mogućnostima koje, za bližu saradnju, pružaju oblasti kulture i obrazovanja.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Caramdjordje
18.09.2024-20:52 20:52

Najveci vam je doprinos vanjskoj politici Mandicevo cestitanje po Srbiji,a necestitanje dana Nezavisnosti Crnogorcima.Vi ste zastidje!

Mirso
19.09.2024-00:03 00:03

Ovaj je veca nesreca i nacionalista od cetnika Milacica voli vise fotelju od ljeba i vode a brate voli i pare dje se moze sto okomisati da bi CG ostavijo SASARKE -Lopov br 1 ! No ima boga on vidi sve Vazda mi je djed pjevao -CUVA BOG CG !!