Srijeda, 3 Jula, 2024
Rubrika:

Gorčević: Nijesmo zvanično informisani da li je Rezolucija razlog odlaganja posjete Mišela

''Ono što zaista jesu činjenice da je Mišel odložio, a ne otkazao svoju posjetu''

Ministarka evropskih poslova Maida Gorčević kazala je da njen resor nema zvaničnu informaciju da li je predsjednik Evropskog savjeta Šarl Mišel odložio posjetu Crnoj Gori zbog usvajanja Rezolucije o genocidu u sistemu logora Jasenovac, Dahau i Mauthauzenu.

“Ono što zaista jesu činjenice da je Mišel odložio, a ne otkazao svoju posjetu. Nije ni prvi ni posljednji put da se neke posjete odlažu. U ovom trenutku nemamo zvaničnu informaciju da li je razlog usvajanje Rezolucije o genocidu u sistemu logora Jasenovac, Dahau i Mauthauzenu, kako je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović to rekao”, rekla je Gorčević u Centralnom dnevniku na TV Nova M.

Ona očekuje da nijedna rezolucija koja se usvaja u u Skupštini Crne Gore ne može biti razlog odlaganja bilo kog evropskog zvaničnika, posebno ako se uzme u obzir i da je Mišelov kabinet imao saopštenje u kojem je pohvalio rad Crne Gore i dobijanje IBAR-a.

“Svakako očekujemo da već sjutra Milatović i Mišel nakon sastanka obavijeste javnost šta je razlog, a očekujemo i zvanično saopštenje iz kabineta predsjednika Evropskog savjeta”, naglasila je Gorčević.

Ona smatra da je besmislena teza dijela opozicije i analitičara da usvajanje Rezolucije ugrožava evropski put Crne Gore.

“Ni na koji način nije ugrožen evropski put, to je narativ opozicije kako bi se obesmislilo dobijanje pozitivnog IBAR-a, što je istorijska šansa koju je Crna Gora iskoristila. Vjerujem da će i u narednom periodu biti drugih narativa, ali samo oni kako bi se prikrili Vladini rezultati koja je deblokirala evropske integracije”, navela je Gorčević.

Gorčević nema informaciju kada će pitanje razrješenja ministra pravde Andreja Milovića biti na dnevnom redu, ali očekuje da se to desi uskoro.

“Nijesmo razgovarali o tome. Bili smo potpuno fokusirani na IBAR i EU integracije. U ovom trenutku nemam datume kada će premijer inicirati razgovore sa predstavnicima parlamentarne većine. Sigurna sam da i gospodinu Miloviću treba dati prostora u Skupštini da da svoju riječ”, naglasila je Gorčević.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BMX
01.07.2024-23:27 23:27

Pustili ste vojvodu, pipuna, ljaja, joka, joanikija, i dr AV i BIA igrace, batlere, placenike i dobitnike njihovih medalja i sablji da vode i upravljaju drzavom i sad se kao nesta cudite i iscudjavate sta se ovo desava i zasto imamo problem sa EU ?!