Nedjelja, 8 Septembra, 2024
Rubrika:

Gorčević: Milatovićevo nepotpisivanje zakona ne može ugroziti IBAR

Lijepa slika pošla je sinoć iz parlamenta Crne Gore, smatra Gorčević, poslata je poruka da Crna Gora želi da vidi sebe kao sljedeću članicu Evropske unije

Ministarka evropskih poslova Maida Gorčević kazala je da nepotpisivanje zakona od strane predsjednika Jakova Milatovića ne može ugroziti IBAR.

Lijepa slika pošla je sinoć iz parlamenta Crne Gore, smatra Gorčević, poslata je poruka da Crna Gora želi da vidi sebe kao sljedeću članicu Evropske unije.

Ona je u Dnevniku TVCG kazala da nas očekuje dio koji se tiče diplomatije.

“Ministarstvo vanjskih posliova je prethodnih mjeseci imalo ključnu ulogu prilikom komunikacije sa našim evropskim partnerima, a u danima pred nama ta komunikacija će biti ubrzanija, ali i teža”, kazala je ona.

Istakla je da će Ministarstvo vanjskih poslova će biti zaduženo da svih 27 članica glasa za dobijanje IBAR-a na Međuvladinoj konferenciji.

Smatra da nepotpisivanje zakona od strane predsjednika Jakova Milatovića ne može ugroziti IBAR.

“Eventualno nepotpisivanje zakona ne ugrožava IBAR. Moram podsjetiti da je potpisivanje zakona formalno-ceremonijalnog karaktera, tako da ukoliko se ne potpišu narednih dana, potpisaće se već nakon drugog seta glasanja. Ono što mogu jeste da izrazim žal što nemamo konsenzusna nivou tri predsjednika kada su EU integracije u pitanju”, kazala je ona.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve