Nedjelja, 8 Septembra, 2024
Rubrika:

GOOGLE Abazovića prepoznaje po 21 milion eura: ”Prvi pendrek Crne Gore” da pokaže da nije demagog i populista

Kada na Google pretrazi ukucate 21 milion eura prvo što će vam biti ponuđeno od fotografija jesu slike potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića

Kada na Google pretrazi ukucate 21 milion eura prvo što će vam biti ponuđeno od fotografija jesu slike potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića.

foto printscreen

Potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića, nakon što je izabran za koordinatora bezbjednosnih službi, javnost je već prozvala “prvim pendrekom Crne Gore”. On je prije četiri dana saopštio da su tačne informacije da mu je nuđen 21 milion eura, ali je negirao da mu ih je nudio humanista Hajriz Brčvak, kako je to tvrdio biznismen Miodrag Daka Davidović. Od tada do danas na ovu temu Abazović se više nije oglašavao, vjerovatno jer je shvatio da je pogriješio pošto su u ovoj njegovoj tvrdnji jasni elementi krivičnog djela nuđenja mita.

Glavni specijalni tužilac samoproklamovani Lovćenski tajnovidac Milivoje Katnić oglasio se jutros u jednom od svojih štampanih propagandnih ispostava i najavio da će ispitati da li je bilo pokušaja političke korupcije u slučaju lidera GP URA i potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića. Ako popularni isljednik Milivoje bude radio kao i u dosadašnjim slučajevima, kao na primjer onom sa čokoladom za njegovu suprugu vrijednom 4.000 eura, crnogorska javnost može da zaboravi na rasvjetljavanje ovog slučaja.

Samoproklamovani tajnovidac i epidemiolog Milivoje “Polakote” Katnić: “Ja sam hrišćanin više stotina godina, mogao bih biti i papa”, “Zamislite da svi počnu da košarku igraju rukama”, “Može biti ova kriminalna organizacija, a može ispanuti i falsifikovanje isprave ili u pokušaju”, “Pošto sam ja uvijek spreman ne znači da vas prisluškujem, mada imam pravo da gledam na daljinu – znate ono Lovćenski Tajnovidac, pa mogu da vidim šta hoćete”

Abazović za koga se noć uoči izbora Vlade saznalo da će biti zadužen za kordinaciju bezbjedonosnog sektora najavio je sastanke sa vrhom Tužilaštva i Uprave policije. Red bi bilo da se počne od njegovog slučaja jer sve drugo bilo bi vrlo neozbiljno pošto bi novoj Vladi odmah stavio teret neozbiljnosti jer se ozbiljno krivično djelo zataškava.

Cifra od 21 milion eura je vrlo ozbiljna za svakog čovjeka i političara na svijetu posebno za ono što je navodno trebalo Abazović da uradi da je prihvatio odnosno da prekroji izbornu volju građana. U politici je legitimno da se promijeni koalicioni partner, ali nikako u to ne smije biti uključen novac kao glavni motiv.

Potpredsjednik Vlade kao lider pokreta URA poput pokvarene ploče godinama ponavlja da mito i korupciju treba iskorijeniti. Na svom primjeru će pokazati da li je demagog i populista kako ga mnogi doživljavaju ili je političar koji nudi konkretna rješenja. Jasno je da njegov medijski nastup bio neuspješan jer takve stvari ne priča nikada ozbiljan političar koji planira da napravi od Crne Gore novi Luksemburg ukoliko prethodno potencijalno krivično djelo nije prijavio nadležnim organima.

Kome se nudi mito?

Drugi segment priče je taj zašto se neko odlučio da ponudi Abazoviću čak 21 milion eura da pređe na drugu stranu i ostavi svoje prijatelje i saradnike iz DF i Demokratske Crne Gore. Od kada je svijeta i vijeka postoji trgovina. Ima raznih trgovina, ali isto tako od kada je svijeta i vijeka novac se najčešće nudi onima za koje se “sumnja” da su na njega slabi ili se mogu pokolebati.

Isto tako, kada je neko spreman da kešira 21 milion eura vjerovatno zna da rizikuje ozbiljno krivično djelo i ukoliko ga Abazović otkrije. Sigurno i višegodišnju robiju. Taj nepoznati izvršilac vjerovatno ima mnogo miliona eura čim je spreman da se odrekne tolikog novca pošto je rizik ogroman jer potencijalno se izbori mogu dogoditi za manje od godinu opet. Zašto bi neko to radio pitanje je na koje Abazović mora hitno da saopšti odgovor. To posebno iz razloga što namjerava da četiri godine bude visoki državni funkcioner, pa ako sada prećuti postoji potencijalna opasnost da se kroz neki mjesec ili godinu ponovo pojavi neko da ponudi mito ili njemu ili nekom drugom vladinom funkcioneru po širini i dubini. Ljudi su generalno slabi na novac i privilegije, a posebno su slabi oni koji su u vlasti, kažu primjeri iz političke teorije! Ekspert iz oblasti politikologije, što je po zanimanju Abazović, tu bi lekciju morao da zna.

Od najjače do najslabije karike

foto 123rf.com

Vladu premijera Zdravka Krivokapića čine “eksperti” i samo jedan političar i to je upravo Abazović. Procjenjivalo se da će on biti najjača karika te vlasti, a upravo ovim slučajem postaje najslabija. Čini se da je Abazović osokoljen imaginarnom podrškom nakon izbora, malo više “poletio”. To je dokazao njegov posljednji nastup kao poslanika u crnogorskom Parlamentu kada je do te mjere usijao atmosferu da je prijetilo da do tada konstruktivna i civilizovana rasprava bude pretvorena u inicident. Neko će možda reći da je riječ o neiskustvu lidera pokreta URA, ali to opravdanje ne pije vodu jer je on već osam godina parlamentarac.

Šta da onda očekujemo od nekog poput Maksima Vučinića i Marka Milačića parlamentaraca bez iskustva? Ton kojim se Abazović obraćao narodnim poslanicima je više nego problematičan, što samo govori o tome da će Krivokapić imati velike probleme da ga amortizuje i pretvori u civilizovanog predstavnika Vlade. Abazović postaje najslabija karika i iz razloga što u njegovom okruženju ima biznismena koji prirodno imaju odnose sa javnim institucijama. Teorija kaže da gdje je spoj biznisa i javne institucije tu se potencijalno može očekivati neki vid korupcije ili mita. Među osnivačima pokreta URA su i njegovi prijatelji medijski tajkuni iz koncerna “Vijesti” za koje se godinama sumnja da na sporan način vrše uticaj kod dijela državnih i pravosudnih organa za svoj ili interes njima bliskih ljudima.

Na kraju, tabloid Vijesti je mjesecima na svojim stranama prije par godina tražio odgovor na pitanje ko je pušio o trošku države, a sada Abazovića pitamo jednostavno ko mu je ponudio 21 milion eura?

Svaka koincidencija i simbolika između cigareta i nuđenja mita je totalna slučajnost!

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
gagi
07.12.2020-07:35 07:35

Procitah jutros evo se po ovom pitanju oglasio Milivoje Katnic,zaladilo pa ce on to polagano,no ja mislim da ce se to “zavrsiti”kao sa Carevicem.

Lijepa CG
07.12.2020-11:49 11:49

21 MILION (ABAZOVIC) VJERUJTE CRNOGORCI – MUSLIMANI -BOSNJACI -ALBANCI -HRVATI I OSTALI 100 X IMAJTE VECE POVJERENJE U VUCINICA-MILACICA NEGOU U ABAZOVICA SAMI STE SE UVJETILI U SKUPSTINI CG PRIJETNJE NEDAJ BOZE DA DOBIJE MALO VECU VLAST!!

Branko
07.12.2020-15:12 15:12

NI POCEO NIJESI DRITANE ,A VEC FAUL.DUZAN SI KAO COVJEK I KAO OZBILJAN POLITICAR DA KAZES JAVNO ,KO GDJE I KADA TI JE NUDIO PARE.INACE TO CE DA LICI NA JEDNU OD MNOGIH VUCICEVIH FANTASTICNIH PRICA.

Rovcs
07.12.2020-18:35 18:35

Ako ne pokrenes postupak za istragu ubistva Pavla Bulatovica “dacemote niz vodu”.Inace navijamo za tebe.