Ponedjeljak, 16 Septembra, 2024
Rubrika:

GI 21.maj: Vrijeđanjem Abdića nedvosmisleno se širi mržnja prema bošnjačkoj i muslimanskoj zajednici

Ističu da ovo što se desilo predstavlja još jedan primjer ''šovinističke retorike koja je uzela maha pod okriljem tri posljednje vlade''

Povodom opskurnog šovinističkog pamfleta koji je objavljen na portalu “Borba” u kojem se vrijeđaju nacionalna i religijska osjećanja Nermina Abdića, nosioca DPS liste na predstojećim izborima u Podgorici, i nedvosmisleno se širi mržnja prema bošnjačkoj i muslimanskoj zajednici. Želimo javno da osudimo ovakvu neofašističku bedastoću, piše u saopštenju GI “21. maj”.

Ističu da ovo što se desilo predstavlja još jedan primjer “šovinističke retorike koja je uzela maha pod okriljem tri posljednje vlade”.

Pritom, kako kažu, posebno je neprihvatljivo da bilo koji medij otvara prostor šovinističkim, nacionalističkim i mrziteljskim porukama.

“Dodatno je važno da ovakvi javni izlivi nacionalne i religijske netrpeljivosti ne smiju ostati neprimijećeni od strane nadležnog tužilaštva. Konačno, varaju se domaći provincijalni šovinisti i njihovi mentori ako misle da će Crnu Goru pretvoriti u neofašistički brlog”, piše u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Caramdjordje
05.09.2024-13:13 13:13

Ne vrijedjaju crnogorci Abdica no Ibrahimovica koji je vrijedjanje zasluzio

BobZeković
05.09.2024-13:38 13:38
Reply to  Caramdjordje

Uvrede Nerminu Abdiću uputili su SRBII. NEMAŠ PRAVO DA POMINJEŠ CRNOGORCE I CRNOGORKE, JER ONI ČAK NI ERVINA IBRAHIMOVIĆA NIJESU VRIJEĐALI, SAMO SU IZRAZILI RAZOČARENJE, ŠTO CRNOGORCIMA KOJI SU UVIJEK B ILI UZ BOŠNJAKE, NAPUŠTI I ODE U SAVEZ SA GADNIM SRPSKIM ZLOČINCIMA!