Ponedjeljak, 23 Septembra, 2024
Rubrika:

GI 21.maj: Obnovom nezavisnosti DPS propustio šansu razvoja stabilne države

Sa obnovom nezavisnosti, kako navode, DPS je dobio istorijsku šansu da se posveti razvoju obećavajuće i stabilne države ali je tu šansu propustio

Tri decenije je DPS, samostalno ili u koalicijama, vladao Crnom Gorom pritom vodeći sasvim oprečne politike. Jedinstveni DPS pamti se po pogubnoj politici koja je ruinirala i iskompromitovala Crnu Goru u periodu od raspada SFRJ pa do cijepanja stranke, saopštili su iz Građanske inicijative 21. maj.

“DPS se prvo odrekao socijalističkog nasljeđa, ideala socijalne pravde i nacionalne ravnopravnosti, da bi zatim postao filijala agresorske velikosrpske politike i saučesnik u nasilnom uništenju SFRJ. Tek kada je i dijelu DPSa postalo jasno da je državna zajednica sa antizapadnom i šovinističkom Srbijom smrtna presuda za Crnu Goru došlo je do radikalnih promjena. Zahvaljujući tome DPS je opstao na vlasti, pri čemu je postao vodeća državotvorna partija isključivo zbog slabosti i potkupljivosti izvornih suverenističkih stranaka”, kazali su iz GI 21. maj.

Sa obnovom nezavisnosti, kako navode, DPS je dobio istorijsku šansu da se posveti razvoju obećavajuće i stabilne države ali je tu šansu propustio.

“Tako je omogućio da na vlast dođe ista ona politika koja je oličavala jedinstveni DPS. Zato je danas Crna Gora prinuđena da posrće pod vlašću malih političkih formata koji su čak blijede sjenke podaničkog rukovodstva prvobitnog DPSa. Pritom, za razliku od tadašnjeg vremena kada je Crna Gora bila vazalna teritorija pod Miloševićevom upravom današnje posrnuće je degutantnije. Jer, brojni mandići, spajići, bečići, milatovići, abazovići i kneževići dijele vlast u nezavisnoj državi i zemlji članici NATO pakta”, istakli su oni.

Međutim, kako dodaju iz GI 21. maj, “dok kleče pred nekadašnjim Miloševićevim propagandistom, usput pokazujući zavidnu upravljačku nesposobnost i servilnost prema nezasitim apetitima SPC, važno je znati da vrijeme ne radi za njih”.

“Za četiri godine uspjeli su da Crnu Goru gurnu decenijama unazad i postanu kopija starog režima iz najgorih dana. I to je ono što raduje, jer su time otvorili vrata otporu, mišljenjima i politici koja će Crnoj Gori neminovno vratiti dostojanstvo, nadu i perspektivu”, zaključili su iz Građanske inicijative 21. maj.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Jelena
23.09.2024-11:14 11:14

I vi pred izbornu kampanju, blatite DPS, sramno ,stanite svi u istom redu, da se spasi Crna Gora ,posle sjedite i vidite greske i sto treba uraditi i raditi. Mislim da su ubacene velike pare za smjenu ,jedinog čovjeka ,koji je mnogo uradio za Crnu Goru, a znate svi da je to Milo Djukanovic. Ujedinite se ,ne sicarite.

RIR
23.09.2024-12:18 12:18

…SRAM VAS BILO -i vi ste 21.maj !?
Širite ravnodusnost za situaciju u kojoj smo se nasli umjesto prijedloga za rjesavanje…
Odvratna druzina sa Mikom Ž.na čelo …!
DPS je svakako kriv -a procg.partije su tu da se uhvate u kostac sa neprijateljima iznutra/izdajnicima/i spoljasnjim pritiscima …