Četvrtak, 3 Oktobra, 2024
Rubrika:

GI 21. maj: Crnoj Gori potreban novi popis

Ističu da je broj nepopisanih građana namjerno ostao nepoznat, dok istovremeno građani koji su odbili da učestvuju u popisu nijesu u prilici da provjere da li su možda njihovi lični podaci zloupotrebljeni u popisnom procesu

Polovinom mjeseca Monstat će konačno objaviti i rezultate popisa koji je od početka bio praćen neregularnostima i istovremeno višestruko osporavan statistički proces. Podsjećamo javnost da je za razliku od suverenističkih partija, koje su prvo zagovarale bojkot pa se onda naprasno povukle očekujući od Spajića političku nagradu, jedino GI “21.maj” ostao dosljedan u zahtjevu da ovakav popis treba bojkotovati, saopšteno je iz ove partije.

Ističu da je broj nepopisanih građana namjerno ostao nepoznat, dok istovremeno građani koji su odbili da učestvuju u popisu nijesu u prilici da provjere da li su možda njihovi lični podaci zloupotrebljeni u popisnom procesu.

“Želimo još jednom istaći da rezultati popisa koji se odvijao pod unutrašnjim i spoljnim političkim pritiscima ostaju upitni i sporni u dijelu koji se odnosi na identitetska pitanja. Očigledno je da će Crnoj Gori biti potreban novi popis koji neće biti motivisan nacionalističkim, hegemonističkim ili asimilatorskim razlozima već će se isključivo sprovesti kao složena statistička radnja koja je neophodna za vođenje ozbiljnih javnih politika”, ističe GI 21.maj.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
03.10.2024-14:05 14:05

.”..21.maj” konacno nesto u prilog CG -pametno samo da ima ko da to podrži -da je njima do istine i tacnosti popisa ,sluzbe bi radile po pravilima struke a ne usluzna sluzba drugoj drzavi …!
pi -za MONSTAT !