Subota, 28 Septembra, 2024
Rubrika:

Filipović: Veliki broj posmatrača pratiće izbore u Podgorici

Ističe da je veliki broj posmatrača izrazio interesovanje za sjutrašnje izbore

U toku su posljednje pripreme oko opremanja biračkih mjesta, koja će biti spremna za otvaranje sjutra u 7 časova. Građani će svoje pravo glasa ostvariti na 212 biračkih mjesta, kazao je predsjednik Izborne komisije Glavnog grada Vladimir Filipović, u Dnevniku Gradske RTV.

Ističe da je veliki broj posmatrača izrazio interesovanje za sjutrašnje izbore.

„Imaćemo posmatrače predstavnike delegacije Evropske unije, zatim posmatrače Centra za demokratsku tranziciju, posmatrače Saveza slijepih Crne Gore, kao i posmatrače Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Savjeta Evrope“, objašnjava Filipović.

Naglašava da Izborna komisija o upisu novih birača u birački spiak, raspolaže samo sa podacima koji su joj dostavljeni od strane MUP-a Crne Gore.

„Sa drugim informacijama ne raspolažemo. Ukoliko bude nepravilnosti, kao Opštinska izborna komisija mi smo adresa kojoj se građani mogu obratiti, odnosno prijaviti sve nepravilnosti. Prvenstveno meni kao predsjedniku, a onda i ostalim članovima Izborne komisije“, navodi Filipović.

Kada će biti objavljeni konačni rezultati, Filipović nije mogao da precizira.

„To sa sigurnošću ne mogu da saopštim. Naša zakonska obaveza je da po prijemu izvještaja sa biračkih mjesta proglasimo preliminarne rezultate, 12 časova od prijema izbornog materijala“, zaključuje Filipović.

IzvorGradski

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve