Nedjelja, 6 Oktobra, 2024
Rubrika:

Evroprski savez: Posljednji živi narodni heroj Jugoslavije Petar Matić Dule napunio 104. godine

''Drug Petar je posljednji živi svjedok kako se na ovim prostorima branio antifašizam. Njegovo životno djelo je putokaz svima nama, da ne zalutamo''

Iz Evropskog saveza ističu da je Petar Matić Dule posljednji živi narodni heroj Jugoslavije, general-pukovnik JNA i učesnik NOB-a,  6. jula, napunio 104 godine.

“Drug Petar je posljednji živi svjedok kako se na ovim prostorima branio antifašizam. Njegovo životno djelo je putokaz svima nama, da ne zalutamo. U Crnoj Gori, pa i u cijelom regionu, danas je više nego ikad važno sjetiti se slavne borbe naših predaka i činjenice da su oni davali svoje živote da bismo mi danas bili slobodni ljudi. Crna Gora je utemeljena na antifašističkim tekovinama. I koliko god djelovalo da neke druge ideologije danas vladaju našom državom, mi ne zaboravljamo da poslije 12. jula mora doći 13. jula. Zato smo sigurni – antifašistička Crna Gora nema alternativu!, ističe se u saopštenju.

Dodaju da drugu Petru, posljednjem preživjelom svjedoku ove borbe, od srca čestitaju 104. rođendan.

“Želimo mu dobro zdravlje i svaku ličnu i porodičnu sreću, uz obećanje da ćemo nastaviti tamo gdje je on stao. Smrt fašizmu – sloboda narodu!”, poručuju iz Evropskog saveza.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve