Četvrtak, 19 Septembra, 2024
Rubrika:

Eloksirani ministar u misiji “odbrana fotelje”

Građani nemaju pamćenje zlatne ribice, znaju što se dešava kad Mujović gromoglasno prijeti. Dakle - ništa. Tako će se desiti i na veče izbora. Poslije očekivanog debakla na lokalnim izborima, koji će biti uvod u parlamentarne - Saša će odnekle izvući člansku kartu DPS i reći pokajnički ''oprostite mi moju ružnu prošlost''!

Piše: Neven Mitrović

Malo ko je prošao razvojni put kao ministar energetike Saša Mujović poznatiji kao ”eloksirani” ministar, privremeno angažovan za nosioca bezlične koalicije dvije populističke partije PES-Demokrate na izborima u Podgorici. Od DPS dekana i aktiviste, preko novokomponovanog litijaša (kad su litije završene), pa nestranačkog “stručnog” ministra u Vladi populiste Milojka Spajića, do udarne partijske pesnice i zadnje uzdanice Vučićeve vlasti u Crnoj Gori.

E sad, iako se neki neznaveni još uvijek pitaju što će Mujović u lokalnoj politici – odgovor je dao sam ”eloksirani” prije par dana. “U Podgorici branimo Vladu”– rekao je za Vijesti Mujović, inače osoba koja se promoviše kao neko koga treba glasati za gradonačelnika Glavnog grada.

Nakon ove izjave sasvim je jasno da Mujovića uopšte ne zanimaju Podgorica i konkretni problemi njenih građana, jer on na lokalnim izborima brani ministarsku fotelju, što je i sam priznao u nedavnom intervjuu.

U stvari, jasno je, njegova partijska saborkinja Olivera Injac koja će ostati upamćena kao možda i najgora gradonačelnica, od Podgorice je napravila izvrnuti kontejner od grada i nema toga PR maga koji to može izbrisati. Stoga su za potrebe podgoričke kampanje iz populističkog PES-a sklepali koaliciju sa nesrećnim Demokratama koje niko više neće, da bi završili sa izborom Mujovića za navodnog kandidata za gradonačelnika.

Olivera Injac i Milojko Spajić: Pošto si od Podgorice napravila kontejner, ajde da ”eloksirani” vodi listu na kojoj ćeš ti biti prva

Kojemu je to toliko bitno – da nije čak ni na listi, već je samo istaknut umjesto Injac, koja je, iako zvanično prva na listi, zbog katastrofalnih rezultata u Podgorici morala da bude sakrivena iz ”eloksiranog”.  Zbog toga, recimo, Mujović ne može biti pozvan da učestvuje u TV debatama, što će Aktuelno vrlo pomno pratiti, jer nam je pored ostalog, cilj i demokratsko i oslobođeno novinarstvo.

Mujović je inače poznat po cijelom nizu skandala o kojima je upravo naš portal prvi pisao.

Nesposobni ministar energetike će se pamtiti po skandaloznom ugovoru za Željezaru, a odlično je igrao ulogu pudlice Mića Đukanovića iz NSD, koji ga je vodao od Trebinja do Pala da bi nam ovaj prodavao maglu o saradnji sa firmama pod američkim sankcijama, naravno u okvirima ”srpskog sveta’’ koji su zajedno (g)radili.

Podsjetimo, prije par mjeseci izbio je skandal vezan za firmu Kaldera i ugovor koji je kompanija iz Mujovićevog resora potpisala sa kompanijom koja je na crnoj listi SAD.

Mujović je takođe uhvaćen u laži nakon što je objavljen izvještaj Evropske mreže operatora prenosnog sistema električne energije (ENTSO-E) u kome se navodi da je regionalna havarija u elektroenergetskom sistemu, koja je 21. juna dovela do nestanka struje u skoro cijeloj Crnoj Gori, djelovima Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Albanije, nastala nakon ispada dva dalekovoda u razmaku od 13 minuta. Prvi je bio upravo na dalekovodu Ribarevine – Podgorica koji je isključen zbog kratkog spoja.

Mujović u Podgorici brani svoju fotelju

Iako je istraga nedvosmisleno utvrdila da je ipak sve krenulo od Crne Gore i nastavilo se lančano prema Albaniji, Mujović se odmah nakon havarije i nestanka struje istrčao da kaže da problem nije nastao u Crnoj Gori.

Zbog svega ovoga i nije imao izbora bez da prihvati “ulogu” nosioca liste.

Zašto je Mujović prihvatio nezahvalnu ulogu? Pa zato što ga Spajić nakon svih afera sada slobodno može potrošiti, kao i sve ranije ”bliske saradnike”, o čemu smo pisali u tekstu “o nekom Miloviću”. Za par mjeseci za Spajića će eloksirani ministar po svemu sudeći biti “neki Mujović”.

Ali ostaje činjenica da najjača partija vlasti, koja ima premijera i izabranog predsjednika, koja je dobila većinu lokalnih izbora, predsjedničke i parlamentarne, ne smije izaći samostalno pred građane skoro trećine Crne Gore, već prave koaliciju sa njima srodnom populističkom partijom.

Građani nemaju pamćenje zlatne ribice, znaju što se dešava kad Mujović gromoglasno prijeti. Dakle – ništa. Tako će se desiti i na veče izbora. Poslije očekivanog debakla na lokalnim izborima, koji će biti uvod u parlamentarne – Saša će odnekle izvući člansku kartu DPS i reći pokajnički ”oprostite mi moju ružnu prošlost”!

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Dpero
12.09.2024-16:35 16:35

Ovaj peofesor!?? A zato nam je ovakva skola i fakultet!

cetinje
12.09.2024-17:50 17:50

Evo ludi Milojko te “eloksiranog”ministra vabi MUJEVIC,strasno ni pravo prezime mu ne zna,a tu je i vjecita podguzna muva SPC vidovita baba Ljalja iz sela Balabane,pride CURKA Injac,lijepa gomila smeca.