Subota, 5 Oktobra, 2024
Rubrika:

Eldin Brđanin izabran za sekretara OO DPS Rožaje

Brđanin je takođe prepoznat kao posvećen istraživanju ekoloških problema, posebno u opštini Rožaje, gdje je učestvovao na međunarodnim naučnim konferencijama vezanim za ekološku održivost, klimatske promjene i razvoj geoturizma u Crnoj Gori

Na sjednici  koja je održana juče za sekretara Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Rožaje izabran je doktorand Eldin Brđanin, saopštila je stranka.

Eldin Brđanin rođen je 15. septembra 1995. godine u Rožajama.

Osnovnu i srednju školu završio je u Rožajama.

“Studijski program Geografija na Filozofskom fakultetu u Nikšiću Univerziteta Crne Gore upisao je 2014/2015. godine i završio 2018. godine, čime je stekao zvanje dipl. profesor geografije.  Postdiplomske studije upisuje 2019. godine na Geografskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, smjer Geoprostorne osnove životne sredine, koje završava 2020. godine na temu „Ekološki problemi opštine Rožaje“ gdje je stekao naziv master geograf iz oblasti životne sredine”, kaže se u dopisu rožajskog odbora DPSa.

Od 2021. godine student je doktorskih studija na Geografskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, smjer – Geonauka.

“Položio je sve ispite na doktorskim studijama, predviđene nastavnim planom i programom sa prosječnom ocjenom 9,71. Kao profesor geografije, obavio je pripravnički staž od 15. 01. 2019. do 15. 10. 2019. godine u JU Gimnazija „30. septembar“ u Rožajama. Nakon toga nastavlja svoj profesionalni rad kao sekretar OO DPS Rožaje od 2020. godine”, dodaju iz DPS Rožaje.

Njegova politička karijera, prema njihovim riječima, uključuje i angažman u organizaciji Savjeta mladih DPS-a Rožaje, član je OO DPS Rožaje od 2019. godine, član je Glavnog odbora DPS Crne Gore od 2021. godine.

“Brđanin je takođe prepoznat kao posvećen istraživanju ekoloških problema, posebno u opštini Rožaje, gdje je učestvovao na međunarodnim naučnim konferencijama vezanim za ekološku održivost, klimatske promjene i razvoj geoturizma u Crnoj Gori. Njegovi naučni radovi objavljivani su u svjetskim poznatim naučnim časopisima, koji se bave temama poput geoturizma i održivog razvoja u Crnoj Gori”, kazali su iz tog odbora DPS.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve