Nedjelja, 8 Septembra, 2024
Rubrika:

Džozef o smjeni Kentere: Zapanjujući i sumnjiv potez Abazovića

Predavač na vašingtonskom Univerzitetu Džons Hopkins, Edvarad Džozef, kazao je da je zapanjujuć i sumnjiv potez premijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića da smijeni Sava Kenteru sa čela Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB)

Predavač na vašingtonskom Univerzitetu Džons Hopkins, Edvarad Džozef, kazao je da je zapanjujuć i sumnjiv potez premijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića da smijeni Sava Kenteru sa čela Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB).

“Zapanjujući potez premijera Abazovića pokrenuo je mnoga pitanja jer je Kenterin rad u borbi protiv ruskih špijuna, kako je kazao predstavnik EU za Zapadni Balkan Miroslav Lajčak, „bio veoma cijenjen u zapadnim prijestonicama””, rekao je Džozef.

On je podsjetio da je 29. septrembra, šest ruskih diplomata protjerano iz Crne Gore zbog špijunaže, zajedno sa nekoliko desetina drugih osumnjičenih ruskih špijuna.

Džozef je napomenuo da među ključnim pitanjima o kojima razmišljaju zvaničnici SAD i EU je to zašto bi se Abazović odlučio na ovaj, kako je rekao, sumnjiv korak u prisustvu visokih zvanica, pred diplomatama, stranim vojnim oficirima i medijima.

“Ruska ruka, srpska ruka ili unutarpolitički gambit – ono što je jasno je da su se ulozi na predstojećim lokalnim izborima u Crnoj Gori popeli”,  zaključio je Džozef.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve